AFM legt handel Swedish Automobile stil

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de handel stilgelegd in het aandeel Swedish Automobile, moederbedrijf van Saab en Spyker.

Dit maakte de AFM bekend in een verklaring waarin gemeld wordt dat de handel is onderbroken in afwachting van een persbericht. De handel is om 14.22 uur stilgelegd; het aandeel stond toen 19,2 procent lager. Zowel Swedish Automobile als de AFM wilde geen commentaar geven.

De Zweedse zakenkrant Dagens Industri schreef maandag dat Saab-topman Victor Muller maandag faillissement zou aanvragen voor Saab.

Afgelopen weekeinde werd bekend dat Saab in strijd met de wet een nieuwe schuld is aangegaan. Dat heeft Saabs bewindvoerder Guy Lofalk medegedeeld aan de rechtbank in de Zweedse plaats Vänersborg. De rechtbank heeft de klacht van de bewindvoerder zaterdag zelf bekendgemaakt. Verschillende media meldden het afgelopen weekeinde dat het gaat om een nieuwe schuld van ruim 3,3 miljoen euro die is aangegaan bij het Chinese autoconcern Youngman.

Saab vecht al maanden voor zijn voortbestaan. Eind september kreeg het toestemming om een ‘vrijwillige reorganisatie’ door te voeren. In Zweden houdt dat in dat het concern tijdelijk beschermd wordt tegen faillissementsaanvragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AFM legt handel Swedish Automobile stil - Automobielmanagement.nl

AFM legt handel Swedish Automobile stil

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de handel stilgelegd in het aandeel Swedish Automobile, moederbedrijf van Saab en Spyker.

Dit maakte de AFM bekend in een verklaring waarin gemeld wordt dat de handel is onderbroken in afwachting van een persbericht. De handel is om 14.22 uur stilgelegd; het aandeel stond toen 19,2 procent lager. Zowel Swedish Automobile als de AFM wilde geen commentaar geven.

De Zweedse zakenkrant Dagens Industri schreef maandag dat Saab-topman Victor Muller maandag faillissement zou aanvragen voor Saab.

Afgelopen weekeinde werd bekend dat Saab in strijd met de wet een nieuwe schuld is aangegaan. Dat heeft Saabs bewindvoerder Guy Lofalk medegedeeld aan de rechtbank in de Zweedse plaats Vänersborg. De rechtbank heeft de klacht van de bewindvoerder zaterdag zelf bekendgemaakt. Verschillende media meldden het afgelopen weekeinde dat het gaat om een nieuwe schuld van ruim 3,3 miljoen euro die is aangegaan bij het Chinese autoconcern Youngman.

Saab vecht al maanden voor zijn voortbestaan. Eind september kreeg het toestemming om een ‘vrijwillige reorganisatie’ door te voeren. In Zweden houdt dat in dat het concern tijdelijk beschermd wordt tegen faillissementsaanvragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding