De exacte prijs en het exacte aantal zijn nog niet bekend maar het gaat niet veel meer opleveren dan een ton of zes want het aandeel Swan staat momenteel op 24 cent. Swedish Automobile (Swan) zegt momenteel in gesprek te zijn over de verkoop van Spyker. Maar Swan onderzoekt ook de mogelijkheden Spyker te behouden en de huidige business te financieren. De toekomst van Swan hangt af van de uitkomst van die onderhandelingen, onder meer dus met een financier van de Spyker-business. Als de verkoop van Spyker niet doorgaat, zal het management alle opties voor Swan overwegen, inclusief de uiteindelijke opheffing ervan, want dan zal Swan niet kunnen worden voortgezet. Een eventuele verkoop van Spyker zal Swan overigens niet in staat stellen zijn schulden volledig terug te betalen want die zijn veel hoger dan de waarde. Er zijn momenteel geen bindende overeenkomsten met de kopers van Spyker wat de toekomst van Swan onzeker maakt, zo meldt het bedrijf. Om nu overeind te blijven, is er geld nodig.

Swedish Automobile heeft volgens de Vereniging van Effectenbezitters zo’n 134 miljoen euro schuld aan de volgende grote schuldeisers:

– Tenaci Capital: 72,5 miljoen euro (lening inclusief rente)
– Gemini Investment Fund: 30,5 miljoen euro (converteerbare lening incl rente)
– Epcote: 23 miljoen euro (converteerbare lening incl rente)
– Handelsschulden: 8 miljoen euro

De totale schuld loopt dus op tot minstens 134 miljoen euro. De waarde van het enige bezit dat daar tegenover staat zal niet hoger zijn dan 32 miljoen euro.

Zie ook: Commissarissen stappen op bij Swedish Automobile