Belastingdienst stuurt zakelijke rijders ‘herinneringsbrief’

Zakelijke rijders met een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ ontvangen vanaf 24 januari van de Belastingdienst een brief. Met deze verklaring geven zij aan maximaal 500 privékilometer per kalenderjaar te rijden.

In de brief wijst de fiscus deze zakelijke rijders erop, dat de verklaring voor onbepaalde tijd is en geldig blijft zolang hun situatie niet verandert. Zij moeten wijzigingen zoals een andere (bestel)auto of wanneer zij meer dan 500 privékilometer per kalenderjaar rijden, zo snel mogelijk aan de Belastingdienst doorgeven via dit formulier.

Als een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ onterecht is afgegeven, kan de Belastingdienst een naheffingsaanslag loonbelasting/premie volksverzekeringen inclusief een boete, en inkomensafhankelijke bijdrage Zvw sturen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Gewoon aanpakken die groep, ik moet ook betalen voor mijn auto

Geplaatst door: Mario op
Belastingdienst stuurt zakelijke rijders ‘herinneringsbrief’ - Automobielmanagement.nl

Belastingdienst stuurt zakelijke rijders ‘herinneringsbrief’

Zakelijke rijders met een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ ontvangen vanaf 24 januari van de Belastingdienst een brief. Met deze verklaring geven zij aan maximaal 500 privékilometer per kalenderjaar te rijden.

In de brief wijst de fiscus deze zakelijke rijders erop, dat de verklaring voor onbepaalde tijd is en geldig blijft zolang hun situatie niet verandert. Zij moeten wijzigingen zoals een andere (bestel)auto of wanneer zij meer dan 500 privékilometer per kalenderjaar rijden, zo snel mogelijk aan de Belastingdienst doorgeven via dit formulier.

Als een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ onterecht is afgegeven, kan de Belastingdienst een naheffingsaanslag loonbelasting/premie volksverzekeringen inclusief een boete, en inkomensafhankelijke bijdrage Zvw sturen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Gewoon aanpakken die groep, ik moet ook betalen voor mijn auto

Geplaatst door: Mario op