Mocht een overname van de autofabrikant niet haalbaar zijn, dan zal Mitsubishi alle gemaakte afspraken over het sociaal plan voor het personeel van NedCar nakomen. Dat verzekerde de topman van het concern, Osamu Masuko, tijdens een gesprek met minister van Verhagen in Tokio.

Volgens Masuko is het in het gemeenschappelijk belang van Mitsubishi en NedCar om geen voorwaarden te stellen die een overname in de weg kunnen staan. "Het was een open en zakelijk gesprek”, zo laat Verhagen weten. "Deze opstelling van Mitsubishi betekent dat we al het mogelijk kunnen doen voor een doorstart. Mocht dat toch niet lukken, dan zal Mitsubishi zijn verantwoordelijkheid nemen voor de mensen bij NedCar". Verhagen voegt er aan toe dat hij geen garanties wil geven voor een doorstart: "de Europese automarkt zit op slot; ik wil geen valse hoop wekken".

Mitsubishi maakte begin februari bekend dat de assemblage van de Colt en Outlander bij NedCar aan het eind van dit jaar wordt stopgezet. Volgens het concern maken de slechte toestand van de Europese economie en de dure yen de voortzetting van de productie onrendabel. Mitsubishi heeft daarom de NedCar fabriek te koop gezet voor 1 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding