Bridgestone vertrekt uit Moerdijk

Bridgestone Nederland sluit haar kantoor voor Nederland in Moerdijk. Eind dit jaar verdwijnt ook het magazijn van de bandenfabrikant uit Moerdijk.

Dit maakt het regionale dagblad De Stem bekend. Het Nederlandse kantoor wordt per 1 maart samengevoegd met dat van België en Luxemburg. De nieuwe vestigingsplaats wordt het Belgische Zaventem. Met de samenvoeging van de Benelux organisatie wil Bridgestone de efficiëntie en synergie verbeteren. Onderzoek zou hebben aangetoond dat Zaventem de beste keuze was.

Volgens De Stem zijn tijdelijke contracten van kantoormedewerkers niet verlengd. Volgens het bedrijf hebben de vijftien vaste personeelsleden de keuze gekregen om mee naar Zaventem te verhuizen. "Drie doen dat, de rest maakt gebruik van een sociaal plan", aldus een woordvoerder. "Voor de ongeveer twintig buitendienstmedewerkers in Nederland verandert er weinig. Zij blijven gewoon in dienst."

Het magazijn in Moerdijk, dat een opslagcapaciteit heeft voor 240.000 banden, sluit per 31 december. Volgens De Stem is het nog niet duidelijk waar de banden heen verhuizen en wat de consequenties zijn voor de ongeveer 25 magazijnmedewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bridgestone vertrekt uit Moerdijk - Automobielmanagement.nl

Bridgestone vertrekt uit Moerdijk

Bridgestone Nederland sluit haar kantoor voor Nederland in Moerdijk. Eind dit jaar verdwijnt ook het magazijn van de bandenfabrikant uit Moerdijk.

Dit maakt het regionale dagblad De Stem bekend. Het Nederlandse kantoor wordt per 1 maart samengevoegd met dat van België en Luxemburg. De nieuwe vestigingsplaats wordt het Belgische Zaventem. Met de samenvoeging van de Benelux organisatie wil Bridgestone de efficiëntie en synergie verbeteren. Onderzoek zou hebben aangetoond dat Zaventem de beste keuze was.

Volgens De Stem zijn tijdelijke contracten van kantoormedewerkers niet verlengd. Volgens het bedrijf hebben de vijftien vaste personeelsleden de keuze gekregen om mee naar Zaventem te verhuizen. "Drie doen dat, de rest maakt gebruik van een sociaal plan", aldus een woordvoerder. "Voor de ongeveer twintig buitendienstmedewerkers in Nederland verandert er weinig. Zij blijven gewoon in dienst."

Het magazijn in Moerdijk, dat een opslagcapaciteit heeft voor 240.000 banden, sluit per 31 december. Volgens De Stem is het nog niet duidelijk waar de banden heen verhuizen en wat de consequenties zijn voor de ongeveer 25 magazijnmedewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding