Geïnteresseerden konden afgelopen dagen via internet bieden op twaalf Ferrari’s, een Ford en een Rolls-Royce. De auto’s met de hoogste opbrengst waren de Ferrari F40 uit 1990, de 275GTB uit 1965 en de 365GT4 Daytona uit 1972. De drie Ferrari’s brachten samen bijna 1,4 miljoen euro euro op.

Internationaal was er veel belangstelling voor de exclusieve autocollectie. Ruim 1.400 autoliefhebbers uit diverse landen hebben de kijkdagen bezocht. Voor de veiling hadden zich meer dan 200 bieders uit 15 landen aangemeld. BVA weet te melden dat er drie van de twaalf Ferrari’s naar het buitenland vertrekken.

De totale opbrengst van de veiling inclusief BTW en veilingkosten bedraagt 2.012.008,40 euro. Daar zit een aandeel BTW in van 349.191,60 euro. Veilinghuis BVA mag de eigen kluisdoor openen voor een bedrag van 229.354,08 euro. Bekijk in de fotogalerij rechts van dit artikel wat elke auto in totaal (dus incl. BTW en veilingkosten) voor de kersverse nieuwe eigenaar gaat kosten.

De opbrengst gaat naar de crediteuren van het failliete vastgoedbedrijf. De curator besliste afgelopen donderdag akkoord te gaan met de opbrengst.

Eurocommerce werd afgelopen juli failliet verklaard. Het bedrijf staat voor €695 mln in het krijt bij banken en de gemeente Almere.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding