Dat meldt BNR. De Jager, die vorig jaar aftrad als minister van Financiën, is beschikbaar omdat hij nog geen nieuwe baan heeft. En nu moet hij een oplossing vinden voor de discussie rond de belastingvrijstelling voor oldtimers. Want het kabinet wil dat ook oldtimerbezitters motorrijtuigenbelasting gaan betalen. Maar de branche verzet zich daartegen. Nu moet De Jager proberen het ministerie van Financiën en de oldtimerbranche bij elkaar te brengen, in een conflict dat zich nu al maanden voortsleept.

De Jager heeft als staatssecretaris, voor dat hij minister werd, ook al te maken gehad met de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers.

Bronnen melden aan BNR dat er onder leiding van De Jager een overgangsregeling voor oldtimerbezitters in de maak is. Onderdeel daarvan is de afspraak dat de echte hobbyrijders in de winter hun oldtimer in de garage laten staan.

Koepelorganisatie FEHAC laat BNR in een reactie weten dat het te prijzen is dat Weekers ‘er alles aan doet om tot een oplossing te komen’. "Hij is op pad gestuurd met een onmogelijke opdracht." Het kabinet wil dat oldtimerbezitters motorrijtuigenbelasting betalen. De bezitters zijn daar tegen. Weekers moet volgens het regeerakkooord 153 miljoen euro ophalen bij deze groep autobezitters. In het overleg afgelopen dinsdag met de Kamer zei hij tot 25 miljoen euro ruimte te hebben om de regeling te versoepelen, vooral voor de echt hobbyisten en voor auto’s die tot het cultureel erfgoed kunnen worden gerekend. Daar moet dan wel dekking voor worden gevonden, bij voorkeur in hetzelfde gebied.

Bron: BNR