CBS constateert daling faillissementen

In april zijn er in Nederland 682 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 28 minder dan in maart.

Stenne Jansen van het CBS legde op BNR uit dat de cijfers op maandbasis kunnen fluctueren. "Dat heeft te maken met het aantal zittingsdagen. En in april mist er een vanwege Koninginnedag." De meeste bedrijven gingen over de kop in de bouw en in de handel. "In april gingen 134 bouwbedrijven failliet. Per maand zijn dat er gemiddeld 140. Als je dat vergelijkt met de goede jaren waren dat er 40 per maand, een verschil van liefst 100 faillissementen."Het statistiekbureau heeft eenmanszaken niet meegerekend in zijn cijfers. Het aantal failliet verklaarde bedrijven bereikte in februari de hoogste stand ooit. Toen vielen er 755 bedrijven om. Bron BNR

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CBS constateert daling faillissementen - Automobielmanagement.nl

CBS constateert daling faillissementen

In april zijn er in Nederland 682 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 28 minder dan in maart.

Stenne Jansen van het CBS legde op BNR uit dat de cijfers op maandbasis kunnen fluctueren. "Dat heeft te maken met het aantal zittingsdagen. En in april mist er een vanwege Koninginnedag." De meeste bedrijven gingen over de kop in de bouw en in de handel. "In april gingen 134 bouwbedrijven failliet. Per maand zijn dat er gemiddeld 140. Als je dat vergelijkt met de goede jaren waren dat er 40 per maand, een verschil van liefst 100 faillissementen."Het statistiekbureau heeft eenmanszaken niet meegerekend in zijn cijfers. Het aantal failliet verklaarde bedrijven bereikte in februari de hoogste stand ooit. Toen vielen er 755 bedrijven om. Bron BNR

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding