‘Hoewel de economische groei iets lager zal uitvallen dan eerder dit jaar werd gedacht, staat de Duitse economie er nog altijd uitstekend voor’, zegt DNHK-directeur Günter Gülker. De Handelskamer baseert haar inschatting op een recente enquête van de Deutscher Industrie und Handelskammertag (DIHK) onder ruim 24 duizend ondernemers.

In haar Duitsland-prognose heeft de Handelskamer een aantal branches uitgelicht die in de komende tijd bijzonder goede kansen bieden voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zo draaien de Duitse automobielsector en de machinebouw momenteel op volle toeren. Voor Nederlandse toeleveranciers van hightech onderdelen en systemen biedt dit goede perspectieven, vooral in het zuiden van Duitsland. Ook de Duitse gezondheidssector behoort tot de groeimarkten en biedt veel kansen voor Nederlandse aanbieders, bijvoorbeeld op het gebied van e-health en andere slimme toepassingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding