Helft verzekeringsfraude treft autoverzekeringen

Bijna de helft van alle verzekeringsfraude vindt plaats bij autoverzekeringen. Dit blijkt uit een bericht in het AD. Maar verzekeraars sporen in toenemende mate fraude op.

900 miljoen euro

Volgens het AD worden verzekeraars in ons land jaarlijks voor 900 miljoen euro opgelicht. Verzekerden maken voor bijna de helft van de gevallen misbruik van hun autoverzekering door ongelukken in scène te zetten. Vorig jaar ontdekten de verzekeraars zoiets 2.500 keer.

 

Sterke stijging

Het AD signaleert dat verzekeringsfraude in de afgelopen vijf jaar met 25 procent is gestegen. "Wie fraudeert kan uit de verzekering worden gegooid, een hogere premie moeten betalen of een beperkte dekking krijgen", zegt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars in het AD. "Mensen die sjoemelen, hoe klein of onschuldig het ook lijkt, maken zich schuldig aan oplichting."

Zonder fraude zou iedere verzekerde jaarlijks 150 euro minder premie hoeven te betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Helft verzekeringsfraude treft autoverzekeringen - Automobielmanagement.nl

Helft verzekeringsfraude treft autoverzekeringen

Bijna de helft van alle verzekeringsfraude vindt plaats bij autoverzekeringen. Dit blijkt uit een bericht in het AD. Maar verzekeraars sporen in toenemende mate fraude op.

900 miljoen euro

Volgens het AD worden verzekeraars in ons land jaarlijks voor 900 miljoen euro opgelicht. Verzekerden maken voor bijna de helft van de gevallen misbruik van hun autoverzekering door ongelukken in scène te zetten. Vorig jaar ontdekten de verzekeraars zoiets 2.500 keer.

 

Sterke stijging

Het AD signaleert dat verzekeringsfraude in de afgelopen vijf jaar met 25 procent is gestegen. "Wie fraudeert kan uit de verzekering worden gegooid, een hogere premie moeten betalen of een beperkte dekking krijgen", zegt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars in het AD. "Mensen die sjoemelen, hoe klein of onschuldig het ook lijkt, maken zich schuldig aan oplichting."

Zonder fraude zou iedere verzekerde jaarlijks 150 euro minder premie hoeven te betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding