Dat blijkt uit een contract dat toeleverancier IAC GROUP in Born met BMW sloot. Bij IAC in Born worden vanaf 2016 onder meer dashboarden voor de Countryman gebouwd, een model dat over een paar jaar wordt gebouwd bij Nedcar. IAC GROUP is een internationale fabrikant en ontwikkelaar van auto-onderdelen en heeft in Born een fabriek staan waar driehonderd mensen werken, aldus de regionale zender L1. De grote Mini-klus is een welkome opdracht na het wegvallen van de opdrachten voor Ford in Genk. "Dit is absoluut een gevoel van overwinning, onze mensen leven hier al bijna twee jaar in spanning", zegt directeur Koen Beerts van IAC GROUP in Born hierover in Dagblad De Limburger. De autofabriek in Genk sluit eind dit jaar.

De locatie van IAC (enkele kilometers van NedCar) zou een rol hebben gespeeld bij de keuze van BMW: "De producten die we maken zijn groot, als je dan vlakbij de klant zit is dat een groot voordeel." BMW wil nog niets zeggen over de toekomst van de bouw van Mini’s in Born. Over enkele weken wordt meer duidelijk over welke type Mini in Born gaat worden gebouwd, aldus een woordvoerder.