Nissan Nederland trekt zowel gerenommeerde dealerbdrijven aan van buitenaf als binnen het huidige dealernetwerk. Dit jaar startte Autobedrijf Leendert van den Born in Oosterhout met de verkoop van Nissan. Automobielbedrijven Van de Weem ging aan de slag in Boxmeer. In Hilversum pakte Automotive-centre Van Nieuwkerk Nissan op en in de hoofdstad opende Autobedrijf Dirk Barten een nieuwe Nissan-vestiging. Autobedrijf Aben en van de Schelde breidde uit met een vestiging in Zwolle.
"Het zijn stuk voor stuk ervaren partners. Daarmee zijn ze direct een solide onderdeel van ons netwerk en leveren zij direct een bijdrage aan de groei van Nissan in Nederland", verklaart Mischa Cohenno, als Dealer Network Development Director bij Nissan Nederland verantwoordelijk voor netwerkontwikkeling. "Nog niet alle ambities zijn hiermee ingevuld. Voor het verstevigen van ons dealernetwerk zien wij nog ruimte voor aanvullende vestigingen, die kunnen zorgen voor groei in kwaliteit en volume."
Dankzij de vernieuwing van het modellengamma heeft Nissan een goed eerste kwartaal achter de rug. De verkooptoename van 61 procent betekent dat 3.094 nieuwe Nissan-personenauto’s zijn geregistreerd. De sterke toename is te danken aan onder meer de nieuwe Qashqai. Ook met de vernieuwde Note doet Nissan goede zaken. Onlangs introduceerde de fabrikant de nieuwe generatie Juke. Binnenkort start de productie van de volledig elektrische bestelauto, de Nissan e-NV200.