De Kia Autoverzekering sluit volgens de importeur goed aan bij het bestaande zekerheidspakket van Kia. Elke Kia wordt geleverd met zeven jaar fabrieksgarantie, zeven jaar Kia Internationale Wegenhulp en zeven jaar APK.

Naast de vijf jaar nieuwwaardedekking, biedt de Kia Autoverzekering onder meer: gratis vervangend vervoer gedurende maximaal dertig dagen bij een schade.  Onbeperkte dekking audio- en navigatiesystemen, daarnaast zijn accessoires standaard gratis meeverzekerd, tot tien procent van de cataloguswaarde.
De Kia Autoverzekering is ontwikkeld in samenwerking met Bovemij Financiële Diensten. Rob Polman, directeur van Bovemij Financiële Diensten: "Wij zijn heel blij met het nieuwe partnership. Kia weet voortdurend de slogan ‘The Power to Surprise’ waar te maken, door de consument te verassen met zijn nieuwe modellen. Kia heeft zich de laatste jaren bewezen als een van de meest succesvolle merken van Nederland. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om deze vernieuwde autoverzekering, specifiek afgestemd op de Kia-eisen, te kunnen aanbieden. We versterken elkaar op die momenten die doorslaggevend zijn. Kortom, alle ingrediënten zijn er om deze samenwerking tot een succes te maken."

De Kia Autoverzekering biedt de keuze uit drie verschillende soorten volledig casco dekkingen of een beperkt casco dekking gericht op occasionkopers.