Leaseplan lost laatste tranche staatssteun af

Leaseplan is af van de staatssteun die het in 2008 had verkregen. Door het resterende 1 miljard euro van de lening af te lossen, is de 6,5 miljard euro volledig terugbetaald.

Van de tweehonderd miljard euro bevattende pot die de Nederlandse overheid in 2008 instelde, om financiële instellingen overeind te houden, maakte Leaseplan in 2008 en 2009 gebruik. Voor de garantie op de lening heeft de onderneming sindsdien 194 miljoen euro aan rente opgehoest.

Dat Leaseplan destijds (als eerste) een beroep deed op de garantieregeling kwam door de acute vraaguitval op de leasemarkt in de begintijd van de economische/financiële crisis. Vanaf december  2010 begon het bedrijf af te lossen, verdeeld over vier tranches. Met dank aan de gestaag opkrabbelende markt beschikte Leaseplan eind vorig jaar over 4,7 miljard euro aan liquide middelen. Guus Stoelinga, CFO van LeasePlan Corporation, zegt dankbaar te zijn met de destijds door de overheid uitgeworpen reddingsboei en is optimistisch: "Onze huidige sterke vermogens- en liquiditeitspositie bieden een stevige basis voor verdere groei in de komende jaren."

Leaseplan lost laatste tranche staatssteun af - Automobielmanagement.nl

Leaseplan lost laatste tranche staatssteun af

Leaseplan is af van de staatssteun die het in 2008 had verkregen. Door het resterende 1 miljard euro van de lening af te lossen, is de 6,5 miljard euro volledig terugbetaald.

Van de tweehonderd miljard euro bevattende pot die de Nederlandse overheid in 2008 instelde, om financiële instellingen overeind te houden, maakte Leaseplan in 2008 en 2009 gebruik. Voor de garantie op de lening heeft de onderneming sindsdien 194 miljoen euro aan rente opgehoest.

Dat Leaseplan destijds (als eerste) een beroep deed op de garantieregeling kwam door de acute vraaguitval op de leasemarkt in de begintijd van de economische/financiële crisis. Vanaf december  2010 begon het bedrijf af te lossen, verdeeld over vier tranches. Met dank aan de gestaag opkrabbelende markt beschikte Leaseplan eind vorig jaar over 4,7 miljard euro aan liquide middelen. Guus Stoelinga, CFO van LeasePlan Corporation, zegt dankbaar te zijn met de destijds door de overheid uitgeworpen reddingsboei en is optimistisch: "Onze huidige sterke vermogens- en liquiditeitspositie bieden een stevige basis voor verdere groei in de komende jaren."