De overname leidt niet tot ontslagen onder de ruim 1500 werknemers van het Helmondse bedrijf. Binnen het Chinese concern gaat Nedschroef onder zijn eigen naam verder als zelfstandig opererend bedrijf. De hoofdvestiging blijft in Helmond en alle huidige productielocaties worden voortgezet. PMC heeft aangegeven de uitbreidingsplannen van Nedschroef te gaan ondersteunen. Ook het Nedschroef management blijft aan. Volgens het Chinese moederbedrijf spelen de expertise en kennis van de sector die het personeel heeft opgebouwd een belangrijke rol in de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf.

Bevestigingsmiddelen automotive industrie

Het aan de beurs in Hongkong genoteerde PMC (2345-HK) is een dochtermaatschappij van de Shanghai Electric Group Corporation (SEC), dat 49,6 procent van de aandelen bezit. SEC is een conglomeraat van Chinese industriële bedrijven met een jaaromzet van 11 miljard euro. PMC is één van de grootste exporteurs van bevestigingsmiddelen voor de automotive industrie in China, terwijl Nedschroef marktleider is in Europa. Door de krachtenbundeling worden de bedrijven de grootste leverancier in het topsegment van bevestigingsmiddelen.

Luchtvaart

Nedschroef biedt PMC strategische toegang tot zijn netwerk van de belangrijkste autoproducenten in Europa, zodat de divisie bevestigingsmiddelen kan groeien en wereldwijd zijn expertise en technologie kan ontwikkelen. Nedschroef heeft al Chinese klanten in de automotive industrie en luchtvaart en kan via PMC onder meer expanderen naar de industrie, elektriciteitscentrales en de spoorwegen.

De uit 1894 stammende producent van schroeven, bouten, moeren en toebehoren werd in 2007 overgenomen door investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners en Parcom, waarna het de afgelopen jaren uitbreidde. Drie maanden geleden tekende PMC de koopovereenkomst voor de overname van Nedschroef. Die overname is met het afgeven van de benodigde goedkeuringen door de Chinese- en mededingingsautoriteiten succesvol afgerond.

Nieuwe fase

‘Met de overname door PCM gaat Nedschroef een nieuwe fase in en wordt het bedrijf onderdeel van een krachtige, financieel sterke en gevarieerde industriële groep bedrijven met een lange termijn-horizon’, laat de raad van bestuur van Koninklijke Nedschroef Holding weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding