Volgens consumentencollectief United Consumers is de benzineprijs in ons land in vier jaar niet zo laag geweest. De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter euro 95 daalde woensdag tot 1,665 euro, het laagste niveau sinds december 2011. Een liter diesel ging op dagbasis met bijna een cent omlaag tot 1,363 euro. De prijs van LPG zakte met 0,6 cent tot 0,815 euro. Paul van Selms, brandstofdeskundige bij UnitedConsumers, acht het goed mogelijk dat autobrandstoffen nog goedkoper worden. ”Als de olieprijs structureel op dit niveau blijft, kan er nog wel 5 tot 10 cent van de benzineprijs af. Alle signalen wijzen op een dalende olieprijs.”

Andere deskundigen gaan er eveneens van uit dat de olieprijs de komende tijd verder inzakt. Zakenbank Goldman Sachs voorspelde eerder deze week dat de benzineprijs in Groot-Brittannië binnen de kortste keren kan zakken tot rond de 1 pond per liter. Dat zou voor Nederland omgerekend uitkomen op 1,25 euro per liter, hoewel daarbij wel gezegd moet worden dat een directe vergelijking niet mogelijk is doordat de accijnzen sterk verschillen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding