CBS: flinke omzetgroei bedrijfsautobranche

De omzet van de bedrijfsautobranche is in het eerste kwartaal van 2015 bijna elf procent gestegen, meldt het CBS.

De personenautobranche deed het slechts één procent beter in Q1. Wel was het haar eerste omzetgroei sinds het vierde kwartaal van 2013. De omzetten van de merkimporteurs en onderhoudsbedrijven daalden met ruim twee, respectievelijk één procent. De prijzen van auto-onderdelen en -toebehoren stegen in het eerste kwartaal met ruim acht procent.

De stemming van ondernemers in de auto- en motorbranche is volgens het CBS verder verbeterd. Het vertrouwen komt aan het begin van het tweede kwartaal bijna op +3 uit. Het is de eerste keer sinds begin vorig jaar dat het ondernemersvertrouwen in deze branche positief is.

Het aantal openstaande vacatures nam met driehonderd toe ten opzichte van het vorige kwartaal, tot zeventienhonderd in de eerste drie maanden van 2015. Sinds het vierde kwartaal van 2011 is het aantal vacatures niet meer zo hoog geweest. Het aantal faillissementen in de auto- en motorbranche daalde opnieuw. In de personenautobranche zijn nog steeds de meeste faillissementen (achttien), tien minder dan in het vierde kwartaal van 2014.

 

 Kwartaalmonitor Auto- en Motorbranche 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CBS: flinke omzetgroei bedrijfsautobranche - Automobielmanagement.nl

CBS: flinke omzetgroei bedrijfsautobranche

De omzet van de bedrijfsautobranche is in het eerste kwartaal van 2015 bijna elf procent gestegen, meldt het CBS.

De personenautobranche deed het slechts één procent beter in Q1. Wel was het haar eerste omzetgroei sinds het vierde kwartaal van 2013. De omzetten van de merkimporteurs en onderhoudsbedrijven daalden met ruim twee, respectievelijk één procent. De prijzen van auto-onderdelen en -toebehoren stegen in het eerste kwartaal met ruim acht procent.

De stemming van ondernemers in de auto- en motorbranche is volgens het CBS verder verbeterd. Het vertrouwen komt aan het begin van het tweede kwartaal bijna op +3 uit. Het is de eerste keer sinds begin vorig jaar dat het ondernemersvertrouwen in deze branche positief is.

Het aantal openstaande vacatures nam met driehonderd toe ten opzichte van het vorige kwartaal, tot zeventienhonderd in de eerste drie maanden van 2015. Sinds het vierde kwartaal van 2011 is het aantal vacatures niet meer zo hoog geweest. Het aantal faillissementen in de auto- en motorbranche daalde opnieuw. In de personenautobranche zijn nog steeds de meeste faillissementen (achttien), tien minder dan in het vierde kwartaal van 2014.

 

 Kwartaalmonitor Auto- en Motorbranche 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding