Staking bij KONI voor betere cao

Bij Koni zijn de medewerkers vanochtend begonnen aan een staking, die volgens de vakbonden zeker 24 uur gaat duren.

Het schokdemperbedrijf uit Oud-Beijerland heeft zo’n honderd mensen op de loonlijst staan. Ze ijveren voor een betere cao in de grootmetaal. Een loonsverhoging van drie procent maakt deel uit van de eisen. De sector kent al langere tijd acties van personeel om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Onderhandelingen lopen sinds een klein half jaar maar hebben nog niet tot resultaat geleid. De kleinmetaal bereikte 13 oktober jl. wél een principeakkoord.

Staking bij KONI voor betere cao - Automobielmanagement.nl

Staking bij KONI voor betere cao

Bij Koni zijn de medewerkers vanochtend begonnen aan een staking, die volgens de vakbonden zeker 24 uur gaat duren.

Het schokdemperbedrijf uit Oud-Beijerland heeft zo’n honderd mensen op de loonlijst staan. Ze ijveren voor een betere cao in de grootmetaal. Een loonsverhoging van drie procent maakt deel uit van de eisen. De sector kent al langere tijd acties van personeel om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Onderhandelingen lopen sinds een klein half jaar maar hebben nog niet tot resultaat geleid. De kleinmetaal bereikte 13 oktober jl. wél een principeakkoord.