Driehonderd nieuwe Mercedes busjes voor politie

De politie zet vandaag een handtekening onder de bestelling van 300 stuks Mercedes busjes die voor de ME zijn bedoeld. Met de aanschaf van de nieuwe wagens is 40 miljoen euro gemoeid.

Driehonderd nieuwe Mercedes busjes voor politie

Groot verschil met de oude bus is de kleur: wit met de bekende oranje-blauwe strepen aan de zijkant in plaats van blauw. De politie kiest daarvoor omdat dit een andere uitstraling geeft aan de ME. De witte kleur moet de-escalerend werken en minder agressie oproepen. Ook past de kleur beter bij de rest van het wagenpark.

De nieuwe bussen zijn kleiner en kunnen daardoor flexibeler worden ingezet. Er is plaats voor acht mensen, in de huidige Vario passen er elf.

De politie neemt de eerste voertuigen naar verwachting in het najaar van 2016 in gebruik. Het streven is dat elke eenheid in de zomer van 2017 in ieder geval over drie groepsvoertuigen en een commandowagen beschikt. De ME-voertuigen vormen de eerste categorie voertuigen waarvoor het korps het contract tekent. Deze aanschaf maakt onderdeel uit van de Aanbesteding Politievoertuigen. Met dit programma verwerft de politie de komende tijd nieuwe voertuigen voor het wagenpark.

Driehonderd nieuwe Mercedes busjes voor politie - Automobielmanagement.nl

Driehonderd nieuwe Mercedes busjes voor politie

De politie zet vandaag een handtekening onder de bestelling van 300 stuks Mercedes busjes die voor de ME zijn bedoeld. Met de aanschaf van de nieuwe wagens is 40 miljoen euro gemoeid.

Driehonderd nieuwe Mercedes busjes voor politie

Groot verschil met de oude bus is de kleur: wit met de bekende oranje-blauwe strepen aan de zijkant in plaats van blauw. De politie kiest daarvoor omdat dit een andere uitstraling geeft aan de ME. De witte kleur moet de-escalerend werken en minder agressie oproepen. Ook past de kleur beter bij de rest van het wagenpark.

De nieuwe bussen zijn kleiner en kunnen daardoor flexibeler worden ingezet. Er is plaats voor acht mensen, in de huidige Vario passen er elf.

De politie neemt de eerste voertuigen naar verwachting in het najaar van 2016 in gebruik. Het streven is dat elke eenheid in de zomer van 2017 in ieder geval over drie groepsvoertuigen en een commandowagen beschikt. De ME-voertuigen vormen de eerste categorie voertuigen waarvoor het korps het contract tekent. Deze aanschaf maakt onderdeel uit van de Aanbesteding Politievoertuigen. Met dit programma verwerft de politie de komende tijd nieuwe voertuigen voor het wagenpark.