Bende maakt honderden airbags buit

Bij het logistiek opslagbedrijf Gefco in Oosterhout zijn afgelopen weekend uit honderden auto’s airbags gestolen. Waarschijnlijk zijn criminelen het hele weekend bezig geweest de airbags uit de auto’s te verwijderen. De inbraken werden pas maandagochtend bij het hervatten van de werkzaamheden ontdekt.

De laatste maanden is het met name in Brabant raak met autokrakers die het vooral op airbags hebben gemunt. Het vermoeden is dat met name Oost-Europese bendes regio’s afstruinen. In februari werden onder meer in Breda en Etten-Leur tientallen auto’s opengebroken en ook in de maanden daarna was het in een reeks Brabantse dorpen en steden regelmatig raak. De golf inbraken is kennelijk nog niet voorbij met de spectaculaire diefstallen vanaf de auto-opslagplaats als voorlopig dieptepunt.

Volgens kenners krijgt een geoefende autokraker na het openen van de wagen een doorsnee-airbag in ongeveer een minuut los. Tweedehands airbags brengen op de illegale markt al gauw een paar honderd euro per stuk op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bende maakt honderden airbags buit - Automobielmanagement.nl

Bende maakt honderden airbags buit

Bij het logistiek opslagbedrijf Gefco in Oosterhout zijn afgelopen weekend uit honderden auto’s airbags gestolen. Waarschijnlijk zijn criminelen het hele weekend bezig geweest de airbags uit de auto’s te verwijderen. De inbraken werden pas maandagochtend bij het hervatten van de werkzaamheden ontdekt.

De laatste maanden is het met name in Brabant raak met autokrakers die het vooral op airbags hebben gemunt. Het vermoeden is dat met name Oost-Europese bendes regio’s afstruinen. In februari werden onder meer in Breda en Etten-Leur tientallen auto’s opengebroken en ook in de maanden daarna was het in een reeks Brabantse dorpen en steden regelmatig raak. De golf inbraken is kennelijk nog niet voorbij met de spectaculaire diefstallen vanaf de auto-opslagplaats als voorlopig dieptepunt.

Volgens kenners krijgt een geoefende autokraker na het openen van de wagen een doorsnee-airbag in ongeveer een minuut los. Tweedehands airbags brengen op de illegale markt al gauw een paar honderd euro per stuk op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding