Nedstaal twee jaar na doorstart wederom failliet

Nedstaal gaat opnieuw failliet. Twee jaar geleden maakte het staalbedrijf nog een doorstart, maar vrijdagmiddag werd duidelijk dat het bedrijf ten onder gaat door de tegenvallende marktomstandigheden.

Nedstaal twee jaar na doorstart wederom failliet

Dat meldt BNR. Het bedrijf was zelf niet meer bereikbaar voor commentaar. Nedstaal produceert staal voor bedrijven die halffabrikaten versmeden of verwalsen tot eindproducten. Ook recyclet Nedstaal uit Alblasserdam schroot weer tot zogeheten hoogwaardig staal.

Tegen BNR meldde een woordvoerder van Nedstaal dat het faillissement het gevolg is van een ‘combinatie van prijsdruk en structureel terugvallende vraag en de sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst.’ Het bedrijf belooft de medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden na hun ontslag.

Overcapaciteit

De onderneming uit Alblasserdam produceerde voornamelijk staal voor de auto-industrie. Twee jaar geleden maakte Nedstaal na een faillissement nog een doorstart. Toen konden 200 van de 280 werknemers aanblijven. Het kon toen gered worden door de Andus Group uit Vianen.

Reacties

Dit staat tot op dit moment nog te lezen op de site van Andus Group:

Eind oktober 2014, werd Nedstaal in Alblasserdam doorgestart door Andus Group. Nedstaal produceert staal in hoogwaardige staalkwaliteiten voor de staalverwerkende industrie. Ook deze overname past perfect in de strategie van Andus Group: het realiseren van een gestage groei door spreiding in activiteiten, sectoren en geografische ligging.
 

Geplaatst door: Andrè op
Nedstaal twee jaar na doorstart wederom failliet - Automobielmanagement.nl

Nedstaal twee jaar na doorstart wederom failliet

Nedstaal gaat opnieuw failliet. Twee jaar geleden maakte het staalbedrijf nog een doorstart, maar vrijdagmiddag werd duidelijk dat het bedrijf ten onder gaat door de tegenvallende marktomstandigheden.

Nedstaal twee jaar na doorstart wederom failliet

Dat meldt BNR. Het bedrijf was zelf niet meer bereikbaar voor commentaar. Nedstaal produceert staal voor bedrijven die halffabrikaten versmeden of verwalsen tot eindproducten. Ook recyclet Nedstaal uit Alblasserdam schroot weer tot zogeheten hoogwaardig staal.

Tegen BNR meldde een woordvoerder van Nedstaal dat het faillissement het gevolg is van een ‘combinatie van prijsdruk en structureel terugvallende vraag en de sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst.’ Het bedrijf belooft de medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden na hun ontslag.

Overcapaciteit

De onderneming uit Alblasserdam produceerde voornamelijk staal voor de auto-industrie. Twee jaar geleden maakte Nedstaal na een faillissement nog een doorstart. Toen konden 200 van de 280 werknemers aanblijven. Het kon toen gered worden door de Andus Group uit Vianen.

Reacties

Dit staat tot op dit moment nog te lezen op de site van Andus Group:

Eind oktober 2014, werd Nedstaal in Alblasserdam doorgestart door Andus Group. Nedstaal produceert staal in hoogwaardige staalkwaliteiten voor de staalverwerkende industrie. Ook deze overname past perfect in de strategie van Andus Group: het realiseren van een gestage groei door spreiding in activiteiten, sectoren en geografische ligging.
 

Geplaatst door: Andrè op