Dat meldt BNR. Het bedrijf was zelf niet meer bereikbaar voor commentaar. Nedstaal produceert staal voor bedrijven die halffabrikaten versmeden of verwalsen tot eindproducten. Ook recyclet Nedstaal uit Alblasserdam schroot weer tot zogeheten hoogwaardig staal.

Tegen BNR meldde een woordvoerder van Nedstaal dat het faillissement het gevolg is van een ‘combinatie van prijsdruk en structureel terugvallende vraag en de sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst.’ Het bedrijf belooft de medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden na hun ontslag.

Overcapaciteit

De onderneming uit Alblasserdam produceerde voornamelijk staal voor de auto-industrie. Twee jaar geleden maakte Nedstaal na een faillissement nog een doorstart. Toen konden 200 van de 280 werknemers aanblijven. Het kon toen gered worden door de Andus Group uit Vianen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding