FNV verontwaardigt over handelswijze autobedrijf in Spijkenisse

FNV Metaal vindt het een schande hoe het autobedrijf D.C. Berkel uit Spijkenisse zijn personeel op straat zet.

FNV verontwaardigt over handelswijze autobedrijf in Spijkenisse

De Nissan- en Fiat-dealer maakte onlangs bekend het bedrijf te willen sluiten. Gesprekken over een goed sociaal plan worden echter afgekapt. De medewerkers wordt zelfs gevraagd af te zien van de minimale wettelijke transitievergoeding.

Jan Meeder, bestuurder FNV Metaal: ‘De eigenaren van D.C. Berkel staan in de Quote 500. Dat geld hebben ze verdiend door hun oliehandel en het harde werken van hun loyale medewerkers. Het is schandalig dat deze medewerkers na tientallen jaren – zo vlak voor de feestdagen – op straat worden gezet, zonder ook maar het wettelijk minimum of fatsoenlijke afspraken.’

FNV Metaal heeft een voorstel gedaan voor een doodnormaal en heel redelijk sociaal plan, zodat de medewerkers een fatsoenlijke vergoeding als schadeloosstelling meekrijgen en een vergoeding voor hulp met het zoeken van een andere baan. Vooraf heeft de familie Berkel de vakbond niet ingelicht over hun plannen en meteen het personeel onder druk gezet met vaststellingsovereenkomsten om af te zien van al hun rechten. Meeder: ‘De medewerkers kregen te horen dat ze op straat stonden en moesten vrijwel direct tekenen bij het kruisje. FNV Metaal roept de Berkel’s dan ook op om alsnog in gesprek te gaan over fatsoenlijke compensatie en een sociaal plan.

Reacties

Helaas is dit niet de eerste keer dat loyale en hardwerkende medewerkers door deze mensen afgedankt worden, meerdere malen zien gebeuren en zonder aankondiging zelf ook meegemaakt (het ‘leasebedrijf’ bestaat inmiddels alweer een paar jaar niet meer). Hopelijk krijgen deze mensen nog een meer dan fatsoenlijke regeling!

Geplaatst door: Marco Roeleveld – MARO Taxaties op

Heb met plezier 1,5 jaar bij dit bedrijf gewerkt tot ik zelf ontslag nam.
Helaas klinkt deze werkwijze bekend van verhalen van meerdere uit collega’s. Ook de klantbenadering sluit aan bij een dergelijke manier van optreden..

Geplaatst door: Paul M. Broere op

Zet je verzekering er maar achter.
De stinkerd, Berkel
Heb je gezien wat er in de zaak staat voor een miljoen aan sportwagens

Geplaatst door: P.huijgen op

Was een hooghartig bedrijf, niet alleen de directie, het bestaande personeel deed er net zo vrolijk aan mee. Het beste personeel is al jaren geleden vertrokken. De laatste jaren ging het snel bergafwaarts. Weer een klantonvriendelijk bedrijf minder!

Geplaatst door: Patrick Huisman op

Vreemd verhaal dat er geen geld verdient wordt met de verkoop van nieuwe auto’s. Fiat heeft ongeveer hetzelfde marktaandeel als 3 jaar geleden en Nissan verkoopt inmiddels het dubbele als drie jaar geleden!! Ben van het voorjaar nog naar binnen gelopen om 2 Qashqai’s te bestellen. Werd behoorlijk arrogant maar vooral zeer ondeskundig te woord gestaan. Toen maar 20 km verderop de auto’s besteld. Jammer maar wel aan jezelf te danken personeel van DC Berkel!

Geplaatst door: Anton J. op

Met nieuwe auto’s kan je zeker wel geld verdienen, als je er maar genoeg verkoopt. Zo’n prachtig pand is goed voor 1.000 nieuwe auto’s op jaarbasis. Als ik onderstaande reacties lees, bevestigt dat mijn vermoeden dan er door een slecht presterende verkoopafdeling gewoon veel te weinig auto’s zijn verkocht. Dan wordt zo’n prachtig pand inderdaad veel te duur! Ik zie ook heel weinig nieuwe Qashqai’s rond rijden met DC Berkel op de kentekenplaat moet ik zeggen.

Geplaatst door: Wim Z. op

Nissan importeur houdt DCB aan het dealercontract en mag de deuren dus niet sluiten. Personeel wordt geacht tot zeker eind april te blijven werken.

Geplaatst door: Marinus Ringwiel op
FNV verontwaardigt over handelswijze autobedrijf in Spijkenisse - Automobielmanagement.nl

FNV verontwaardigt over handelswijze autobedrijf in Spijkenisse

FNV Metaal vindt het een schande hoe het autobedrijf D.C. Berkel uit Spijkenisse zijn personeel op straat zet.

FNV verontwaardigt over handelswijze autobedrijf in Spijkenisse

De Nissan- en Fiat-dealer maakte onlangs bekend het bedrijf te willen sluiten. Gesprekken over een goed sociaal plan worden echter afgekapt. De medewerkers wordt zelfs gevraagd af te zien van de minimale wettelijke transitievergoeding.

Jan Meeder, bestuurder FNV Metaal: ‘De eigenaren van D.C. Berkel staan in de Quote 500. Dat geld hebben ze verdiend door hun oliehandel en het harde werken van hun loyale medewerkers. Het is schandalig dat deze medewerkers na tientallen jaren – zo vlak voor de feestdagen – op straat worden gezet, zonder ook maar het wettelijk minimum of fatsoenlijke afspraken.’

FNV Metaal heeft een voorstel gedaan voor een doodnormaal en heel redelijk sociaal plan, zodat de medewerkers een fatsoenlijke vergoeding als schadeloosstelling meekrijgen en een vergoeding voor hulp met het zoeken van een andere baan. Vooraf heeft de familie Berkel de vakbond niet ingelicht over hun plannen en meteen het personeel onder druk gezet met vaststellingsovereenkomsten om af te zien van al hun rechten. Meeder: ‘De medewerkers kregen te horen dat ze op straat stonden en moesten vrijwel direct tekenen bij het kruisje. FNV Metaal roept de Berkel’s dan ook op om alsnog in gesprek te gaan over fatsoenlijke compensatie en een sociaal plan.

Reacties

Helaas is dit niet de eerste keer dat loyale en hardwerkende medewerkers door deze mensen afgedankt worden, meerdere malen zien gebeuren en zonder aankondiging zelf ook meegemaakt (het ‘leasebedrijf’ bestaat inmiddels alweer een paar jaar niet meer). Hopelijk krijgen deze mensen nog een meer dan fatsoenlijke regeling!

Geplaatst door: Marco Roeleveld – MARO Taxaties op

Heb met plezier 1,5 jaar bij dit bedrijf gewerkt tot ik zelf ontslag nam.
Helaas klinkt deze werkwijze bekend van verhalen van meerdere uit collega’s. Ook de klantbenadering sluit aan bij een dergelijke manier van optreden..

Geplaatst door: Paul M. Broere op

Zet je verzekering er maar achter.
De stinkerd, Berkel
Heb je gezien wat er in de zaak staat voor een miljoen aan sportwagens

Geplaatst door: P.huijgen op

Was een hooghartig bedrijf, niet alleen de directie, het bestaande personeel deed er net zo vrolijk aan mee. Het beste personeel is al jaren geleden vertrokken. De laatste jaren ging het snel bergafwaarts. Weer een klantonvriendelijk bedrijf minder!

Geplaatst door: Patrick Huisman op

Vreemd verhaal dat er geen geld verdient wordt met de verkoop van nieuwe auto’s. Fiat heeft ongeveer hetzelfde marktaandeel als 3 jaar geleden en Nissan verkoopt inmiddels het dubbele als drie jaar geleden!! Ben van het voorjaar nog naar binnen gelopen om 2 Qashqai’s te bestellen. Werd behoorlijk arrogant maar vooral zeer ondeskundig te woord gestaan. Toen maar 20 km verderop de auto’s besteld. Jammer maar wel aan jezelf te danken personeel van DC Berkel!

Geplaatst door: Anton J. op

Met nieuwe auto’s kan je zeker wel geld verdienen, als je er maar genoeg verkoopt. Zo’n prachtig pand is goed voor 1.000 nieuwe auto’s op jaarbasis. Als ik onderstaande reacties lees, bevestigt dat mijn vermoeden dan er door een slecht presterende verkoopafdeling gewoon veel te weinig auto’s zijn verkocht. Dan wordt zo’n prachtig pand inderdaad veel te duur! Ik zie ook heel weinig nieuwe Qashqai’s rond rijden met DC Berkel op de kentekenplaat moet ik zeggen.

Geplaatst door: Wim Z. op

Nissan importeur houdt DCB aan het dealercontract en mag de deuren dus niet sluiten. Personeel wordt geacht tot zeker eind april te blijven werken.

Geplaatst door: Marinus Ringwiel op