Stern Groep matigt marktverwachtingen

Stern Groep heeft zijn marktverwachtingen voor dit jaar gematigd, na een derde kwartaal waarin de omzet en winst nauwelijks stegen.

Stern Groep matigt marktverwachtingen

Dit maakte het autobedrijf dinsdag bekend. De netto-omzet in het derde kwartaal steeg met 1,2 procent tot 258,5 miljoen euro, terwijl de nettowinst steeg naar 2,1 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 2,0 miljoen. Het bedrijfsresultaat was op jaarbasis fractioneel lager.

"De marktverwachtingen voor heel 2016 zijn gematigder dan eerder dit jaar werd uitgesproken", zo maakte het bedrijf bekend.

Stern kampt met een dalend marktaandeel. De afzet van nieuwe personenauto’s daalde dit jaar tot nu toe met bijna 7 procent, wat harder was dan de marktkrimp van ruim 5 procent. Bij de bedrijfswagens bleef Stern ook achter bij de markt, met een groei van 19 procent, bij een marktgroei van 23 procent.

Stern Groep matigt marktverwachtingen - Automobielmanagement.nl

Stern Groep matigt marktverwachtingen

Stern Groep heeft zijn marktverwachtingen voor dit jaar gematigd, na een derde kwartaal waarin de omzet en winst nauwelijks stegen.

Stern Groep matigt marktverwachtingen

Dit maakte het autobedrijf dinsdag bekend. De netto-omzet in het derde kwartaal steeg met 1,2 procent tot 258,5 miljoen euro, terwijl de nettowinst steeg naar 2,1 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 2,0 miljoen. Het bedrijfsresultaat was op jaarbasis fractioneel lager.

"De marktverwachtingen voor heel 2016 zijn gematigder dan eerder dit jaar werd uitgesproken", zo maakte het bedrijf bekend.

Stern kampt met een dalend marktaandeel. De afzet van nieuwe personenauto’s daalde dit jaar tot nu toe met bijna 7 procent, wat harder was dan de marktkrimp van ruim 5 procent. Bij de bedrijfswagens bleef Stern ook achter bij de markt, met een groei van 19 procent, bij een marktgroei van 23 procent.