FNV Metaal vecht ontslagvergoedingen bij Nedstaal aan

Namens tientallen werknemers bij Nedstaal gaat FNV Metaal de hoogte van de ontslagvergoedingen aanvechten.

FNV Metaal vecht ontslagvergoedingen bij Nedstaal aan

‘Deze zijn niet juist berekend. De werknemers hebben recht op een betere vergoeding. Zeker gezien hun dienstverband van soms enkele tientallen jaren’, aldus Elsa van der Kraats, bestuurder van FNV Metaal.

Per 1 januari heeft het merendeel van de werknemers een ontslagbrief ontvangen van Nedstaal waarin hun baan is opgezegd met een maand opzegtermijn. De meeste werknemers zitten nu thuis, maar er is ook nog een aantal dat moet doorwerken in verband met de afronding van werkzaamheden, laat Kraats weten.

Ontslag niet goed berekend
De werknemers zijn boos en teleurgesteld over de wijze waarop aan hun dienstverband van soms enkele tientallen jaren een eind is gekomen. ‘De communicatie die de directie heeft gevoerd is zeer slecht. Daarbij zijn de opzegtermijn en transitievergoeding niet juist berekend naar de mening van onze juristen en advocaten. We gaan een rechtszaak starten om dit recht te zetten. Deze zijn we nu aan het voorbereiden’, zegt Kraats.

FNV Metaal vecht ontslagvergoedingen bij Nedstaal aan - Automobielmanagement.nl

FNV Metaal vecht ontslagvergoedingen bij Nedstaal aan

Namens tientallen werknemers bij Nedstaal gaat FNV Metaal de hoogte van de ontslagvergoedingen aanvechten.

FNV Metaal vecht ontslagvergoedingen bij Nedstaal aan

‘Deze zijn niet juist berekend. De werknemers hebben recht op een betere vergoeding. Zeker gezien hun dienstverband van soms enkele tientallen jaren’, aldus Elsa van der Kraats, bestuurder van FNV Metaal.

Per 1 januari heeft het merendeel van de werknemers een ontslagbrief ontvangen van Nedstaal waarin hun baan is opgezegd met een maand opzegtermijn. De meeste werknemers zitten nu thuis, maar er is ook nog een aantal dat moet doorwerken in verband met de afronding van werkzaamheden, laat Kraats weten.

Ontslag niet goed berekend
De werknemers zijn boos en teleurgesteld over de wijze waarop aan hun dienstverband van soms enkele tientallen jaren een eind is gekomen. ‘De communicatie die de directie heeft gevoerd is zeer slecht. Daarbij zijn de opzegtermijn en transitievergoeding niet juist berekend naar de mening van onze juristen en advocaten. We gaan een rechtszaak starten om dit recht te zetten. Deze zijn we nu aan het voorbereiden’, zegt Kraats.