Dit meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Auto- en motorbranche. Importeurs van nieuwe personenauto’s waren de enige deelbranche uit de sector waar de opbrengsten terugliepen. Hier was sprake van een omzetkrimp van ruim 5 procent.

In de bedrijfsautobranche (plus 11 procent) groeide de omzet juist aanzienlijk. Ook de universelen (plus 5,9 procent) en de handelaren in auto-onderdelen (plus 3,9 procent) deden het beter dan in 2015 en zelfs de dealers van personenauto’s behaalden per saldo een klein plusje (1 procent).

Volgens het CBS is mede door de stijgende omzetten ook de stemming onder ondernemers in de auto- en motormarkt weer positief. In alle deelbranches zijn de omzetverwachtingen voor 2017 duidelijk optimistisch.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding