Het Nederlandse leasebedrijf, naar eigen zeggen het grootste ter wereld, werd pas in 2015 door een aantal pensioenfondsen en andere institutionele beleggers voor 3,7 miljard euro overgenomen van Volkswagen en een Duitse bank. Die eigenaren zouden die aanwinst nu weer te gelde willen maken. Een verkoop of beursgang wordt echter niet voor eind dit jaar of begin 2018 verwacht.

Dat bericht van persbureau Bloomberg is bevestigd in het Financieel Dagblad. Het in Diemen opgerichte maar al lang in Almere gevestigde LeasePlan wil op dit moment geen commentaar geven. De eventuele beursgang wordt in verband gebracht met eenzelfde ‘move’ bij concurrent ALD, de autoleasetak van de Franse bank Société Générale. Dat bedrijf zal deze zomer vermoedelijk naar de beurs gaan waardoor de eigenaren van LeasePlan een goede indruk kunnen krijgen hoe de financiële wereld daarop reageert.

LeasePlan beheert momenteel ruim 1,6 miljoen voertuigen wereldwijd. Het bedrijf behaalde over 2016 een nettowinst van 425,5 miljoen euro. Dat was 3,8 procent lager dan in 2015 wat voornamelijk te wijten was aan reorganisatiekosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding