Dit blijkt uit de cijfers over 2016, die werden gepresenteerd tijdens de aandeelhoudersvergadering.
De totale premie-inkomsten kwamen uit op 335,6 miljoen euro, een groei van 26,1 miljoen euro, ofwel 8,4 procent ten opzichte van 2015. De netto schadelast is met 67,9% lager dan in 2015 (69,5%). De afgelopen jaren heeft Bovemij zeer veel aandacht gehad voor risicomanagement, wat zich vertaalt in een duidelijk acceptatie-, voorwaarden- en premiebeleid.

Voor 2017 blijft de intensieve samenwerking tussen mobiliteitsbedrijven, Bovag en Bovemij overeind staan: "De samenwerking en investeringen moeten leiden tot een meer onafhankelijke positie van de branche en verdere groei. Innovatie op het gebied van productontwikkeling, distributie en data(-intelligentie) zijn belangrijke drivers voor 2017 en verder, waarin Bovemij blijvend zal investeren."
Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering 2017 nam Henk van der Kwast afscheid van de Raad van Commissarissen, waar hij 14 jaar voorzitter van was. Als vervanger voor Van der Kwast werd Bertho Eckhardt benoemd als lid van de Raad van Commissarissen.

Download HIER het jaarverslag

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding