Autoverzekeraars op jacht naar malafide autoslopers

Autoverzekeraars gaan op jacht naar malafide autoslopers. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Autoverzekeraars op jacht naar malafide autoslopers

Het gaat om autoslopers die handelen in gestolen onderdelen of auto’s omkatten. De verzekeraars pakken hen aan via de civiele rechter. Het AD meldt dat de Stichting Verzekeringsbureau Vervoerscriminaliteit (VbV) nu vijf rechtszaken voert om geld terug te halen van verdachten of veroordeelden van heling of diefstal van auto’s. Bij drie zaken zou hier een totaalbedrag mee gemoeid gaan van 8,6 miljoen euro. Volgens het AD gaat het om Autodemontage Nijs in Millingen aan den Rijn, autosloperij De Kleine Winst in Nijmegen en Ciko Cars & Parts in Schiedam.

Claims

VbV dient namens de verzekeraars sinds 2013 claims in: "De afgelopen jaren zijn grote criminelen op dit gebied gepakt, dus het gaat om grote claims."

Autoverzekeraars op jacht naar malafide autoslopers - Automobielmanagement.nl

Autoverzekeraars op jacht naar malafide autoslopers

Autoverzekeraars gaan op jacht naar malafide autoslopers. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Autoverzekeraars op jacht naar malafide autoslopers

Het gaat om autoslopers die handelen in gestolen onderdelen of auto’s omkatten. De verzekeraars pakken hen aan via de civiele rechter. Het AD meldt dat de Stichting Verzekeringsbureau Vervoerscriminaliteit (VbV) nu vijf rechtszaken voert om geld terug te halen van verdachten of veroordeelden van heling of diefstal van auto’s. Bij drie zaken zou hier een totaalbedrag mee gemoeid gaan van 8,6 miljoen euro. Volgens het AD gaat het om Autodemontage Nijs in Millingen aan den Rijn, autosloperij De Kleine Winst in Nijmegen en Ciko Cars & Parts in Schiedam.

Claims

VbV dient namens de verzekeraars sinds 2013 claims in: "De afgelopen jaren zijn grote criminelen op dit gebied gepakt, dus het gaat om grote claims."