Aandeelhouders Koops Furness klagen accountant aan

De aandeelhouders van de in 2014 failliet gegane autodealer Koops Furness eisen een schadevergoeding van miljoenen euro’s van accountant van Ernst & Young.

Aandeelhouders Koops Furness klagen accountant aan

Volgens de aandeelhouders van de destijds één van de grootste dealerholdings van ons land, heeft die accountant grote fouten gemaakt bij de controles bij Koops Furness, meldt het Financieel Dagblad. Omdat daardoor een ‘te florissant beeld’ ontstond, hebben de familie Koops en transportverzekeraar TVM in juli 2014 nog zes miljoen aan een achtergestelde lening verstrekt terwijl het bedrijf een maand later toch failliet ging. Betrokkenen willen proberen een schikking met Ernst & Young te treffen maar sluiten niet uit desnoods naar de rechter te stappen.

Aandeelhouders Koops Furness klagen accountant aan - Automobielmanagement.nl

Aandeelhouders Koops Furness klagen accountant aan

De aandeelhouders van de in 2014 failliet gegane autodealer Koops Furness eisen een schadevergoeding van miljoenen euro’s van accountant van Ernst & Young.

Aandeelhouders Koops Furness klagen accountant aan

Volgens de aandeelhouders van de destijds één van de grootste dealerholdings van ons land, heeft die accountant grote fouten gemaakt bij de controles bij Koops Furness, meldt het Financieel Dagblad. Omdat daardoor een ‘te florissant beeld’ ontstond, hebben de familie Koops en transportverzekeraar TVM in juli 2014 nog zes miljoen aan een achtergestelde lening verstrekt terwijl het bedrijf een maand later toch failliet ging. Betrokkenen willen proberen een schikking met Ernst & Young te treffen maar sluiten niet uit desnoods naar de rechter te stappen.