Eind vorig jaar schrapte TomTom al 170 banen bij die divisie die onder meer sporthorloges en actiecamera’s maakt. De verkopen van die producten voldoen niet aan de verwachtingen en zijn ook niet voldoende om de snel teruglopende afzet van navigatiekastjes zelf goed te maken. In het tweede kwartaal lag de omzet bij de sporttak ook weer 20 procent lager dan een jaar eerder terwijl automotive en telematica juist groei lieten zien.

Strategische opties 

In de zomer kondigde TomTom al aan alle strategische opties voor Consumer Sports te bekijken, inclusief een eventuele verkoop ervan. Bij TomTom werken in totaal zo’n 4700 mensen verspreid over 58 kantoren in ruim dertig landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding