Welke hbo-studie heeft het beste startsalaris?

Wie na een hbo-opleiding meteen goed wil verdienen, kan beter niet kiezen voor een opleiding in de culturele of creatieve hoek. Starters verdienen zo’n 1.490 euro per maand. Duizend euro per maand meer kun je verdienen met deze studies.

De bestverdienende hbo’ers sleutelen aan auto’s, boten of vliegtuigen. Dat is de conclusie van de Keuzegids hbo 2018. Het gemiddelde startsalaris voor studenten voertuigentechniek ligt op 2490 euro bruto per maand. Dat is precies duizend euro meer dan wat muziekdocenten verdienen. Hun salaris is het allerlaagst van alle afgestudeerde hbo’ers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Welke hbo-studie heeft het beste startsalaris? - Automobielmanagement.nl

Welke hbo-studie heeft het beste startsalaris?

Wie na een hbo-opleiding meteen goed wil verdienen, kan beter niet kiezen voor een opleiding in de culturele of creatieve hoek. Starters verdienen zo’n 1.490 euro per maand. Duizend euro per maand meer kun je verdienen met deze studies.

De bestverdienende hbo’ers sleutelen aan auto’s, boten of vliegtuigen. Dat is de conclusie van de Keuzegids hbo 2018. Het gemiddelde startsalaris voor studenten voertuigentechniek ligt op 2490 euro bruto per maand. Dat is precies duizend euro meer dan wat muziekdocenten verdienen. Hun salaris is het allerlaagst van alle afgestudeerde hbo’ers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding