KAV komt met autodeelconcept ‘Private Share’

Een nieuw deelconcept van KAV: Private Share. Hiermee kunnen alle auto’s, zowel privé als zakelijke, eenvoudig en op professionele wijze worden gedeeld. De eerste particuliere deelnemers hebben zich reeds gemeld. De samenwerking met een landelijke retailer wordt momenteel geformaliseerd en een grote leasemaatschappij zal de dienst binnenkort als optie meenemen in haar propositie richting de eigen klanten.

KAV komt met autodeelconcept 'Private Share'

Zowel bestaande eigenaren als autokopers kunnen hun auto, nieuw of jong gebruikt, via Private Share aansluiten voor autodelen. Zelfs een compleet wagenpark kan worden ingebracht. Alle auto’s worden voorzien van in de praktijk bewezen hardware, via een eenvoudige app kan de auto vervolgens worden verhuurd aan het algemene publiek of (desgewenst) binnen het eigen persoonlijke netwerk.

De oplossing is 100% turn key, wat een eerste grote stap vormt naar toepassing van een universeel MaaS systeem, benadrukt Thom Doorenbosch, Commercieel Manager bij KAV. "Private Share voorziet het onderling autodelen van een professionele basis. Het transformeert deze vorm naar brede toepasbaarheid. Deelnemende auto’s komen daarmee op 24/7 basis beschikbaar voor gedeeld gebruik. In de combinatie met autolease wordt onderling autodelen bovendien commercieel zeer aantrekkelijk voor iedere leaserijder."

Aantrekkelijke tarieven

De hardware (het ‘kastje’ in de auto) wordt door KAV ingebouwd en de gebruikers krijgen deze de eerste 6 maanden kosteloos tot hun beschikking. Het systeem houdt ook de kilometers bij voor de fiscale bijtelling. "Het onderling autodelen wordt zo eindelijk ook fiscaal transparant", aldus Doorenbosch.

KAV rekent de eigenaar af op een percentage van de omzet. Doorenbosch: "Er geldt een maximum voor de commissie. De omvang van verhuur bepaalt uiteraard de opbrengst voor de eigenaar. Het bepaalt ook de extra support die wij voor promotie erbij verlenen." 

Gestroomlijnde aanmelding, transparante verhuur

Alle inschrijvingen van huurders zijn binnen enkele minuten geregeld. De huur wordt op dezelfde snelle en transparante wijze afgerekend die KAV met haar bestaande autodeelconcepten al jaren kenmerkt. De huurder betaalt op basis van de gereserveerde tijd en de gereden kilometers.

Middels de app wordt de auto gereserveerd en geopend, ook de financiële afwikkeling gebeurt real-time (inclusief het storten en terugbetalen van de borg per rit). Het concept wordt verder aangeboden inclusief verzekering en boete-afwikkeling. Aanmelding van nieuwe huurders wordt gecontroleerd door Private Share, wat voor kwaliteit, zekerheid en gegarandeerde inkomsten zorgt. 

Vervangende auto’s

Bijzonder is ook de directe beschikbaarheid via Private Share van vervangende auto’s. De bestaande autodeel labels van KAV worden op Private Share geïntegreerd. Zo dienen ConnectCar en StudentCar (vaste standplaats) en Witkar en POP-UP-CAR (free floating) als ‘achtervang’ voor het nieuwe concept. Ook heeft KAV bestelwagens beschikbaar via KAV4GO.

Niet alleen voor huurders is deze directe toegang tot de gevestigde netwerken aantrekkelijk. Ook de verhuurder/eigenaar kan zo op andere plaatsen in het land direct een deelauto gebruiken uit het landelijke netwerk van KAV. Hetzelfde geldt voor wie de eigen auto al had verhuurd en toch plotseling de deur uit moet. 

Grootste deelbedrijf

De ambitie van eigenaar Hemmie Kerklingh van KAV is om met Private Share het grootste professionele deelautobedrijf van Nederland te worden. Kerklingh: "Bij Private Share wordt de auto 24/7 volledig geautomatiseerd begeleid. Voor de eigenaar is Private Share de vlotste en meest aantrekkelijke weg naar de deelmarkt."

KAV komt met autodeelconcept ‘Private Share’ - Automobielmanagement.nl

KAV komt met autodeelconcept ‘Private Share’

Een nieuw deelconcept van KAV: Private Share. Hiermee kunnen alle auto’s, zowel privé als zakelijke, eenvoudig en op professionele wijze worden gedeeld. De eerste particuliere deelnemers hebben zich reeds gemeld. De samenwerking met een landelijke retailer wordt momenteel geformaliseerd en een grote leasemaatschappij zal de dienst binnenkort als optie meenemen in haar propositie richting de eigen klanten.

KAV komt met autodeelconcept 'Private Share'

Zowel bestaande eigenaren als autokopers kunnen hun auto, nieuw of jong gebruikt, via Private Share aansluiten voor autodelen. Zelfs een compleet wagenpark kan worden ingebracht. Alle auto’s worden voorzien van in de praktijk bewezen hardware, via een eenvoudige app kan de auto vervolgens worden verhuurd aan het algemene publiek of (desgewenst) binnen het eigen persoonlijke netwerk.

De oplossing is 100% turn key, wat een eerste grote stap vormt naar toepassing van een universeel MaaS systeem, benadrukt Thom Doorenbosch, Commercieel Manager bij KAV. "Private Share voorziet het onderling autodelen van een professionele basis. Het transformeert deze vorm naar brede toepasbaarheid. Deelnemende auto’s komen daarmee op 24/7 basis beschikbaar voor gedeeld gebruik. In de combinatie met autolease wordt onderling autodelen bovendien commercieel zeer aantrekkelijk voor iedere leaserijder."

Aantrekkelijke tarieven

De hardware (het ‘kastje’ in de auto) wordt door KAV ingebouwd en de gebruikers krijgen deze de eerste 6 maanden kosteloos tot hun beschikking. Het systeem houdt ook de kilometers bij voor de fiscale bijtelling. "Het onderling autodelen wordt zo eindelijk ook fiscaal transparant", aldus Doorenbosch.

KAV rekent de eigenaar af op een percentage van de omzet. Doorenbosch: "Er geldt een maximum voor de commissie. De omvang van verhuur bepaalt uiteraard de opbrengst voor de eigenaar. Het bepaalt ook de extra support die wij voor promotie erbij verlenen." 

Gestroomlijnde aanmelding, transparante verhuur

Alle inschrijvingen van huurders zijn binnen enkele minuten geregeld. De huur wordt op dezelfde snelle en transparante wijze afgerekend die KAV met haar bestaande autodeelconcepten al jaren kenmerkt. De huurder betaalt op basis van de gereserveerde tijd en de gereden kilometers.

Middels de app wordt de auto gereserveerd en geopend, ook de financiële afwikkeling gebeurt real-time (inclusief het storten en terugbetalen van de borg per rit). Het concept wordt verder aangeboden inclusief verzekering en boete-afwikkeling. Aanmelding van nieuwe huurders wordt gecontroleerd door Private Share, wat voor kwaliteit, zekerheid en gegarandeerde inkomsten zorgt. 

Vervangende auto’s

Bijzonder is ook de directe beschikbaarheid via Private Share van vervangende auto’s. De bestaande autodeel labels van KAV worden op Private Share geïntegreerd. Zo dienen ConnectCar en StudentCar (vaste standplaats) en Witkar en POP-UP-CAR (free floating) als ‘achtervang’ voor het nieuwe concept. Ook heeft KAV bestelwagens beschikbaar via KAV4GO.

Niet alleen voor huurders is deze directe toegang tot de gevestigde netwerken aantrekkelijk. Ook de verhuurder/eigenaar kan zo op andere plaatsen in het land direct een deelauto gebruiken uit het landelijke netwerk van KAV. Hetzelfde geldt voor wie de eigen auto al had verhuurd en toch plotseling de deur uit moet. 

Grootste deelbedrijf

De ambitie van eigenaar Hemmie Kerklingh van KAV is om met Private Share het grootste professionele deelautobedrijf van Nederland te worden. Kerklingh: "Bij Private Share wordt de auto 24/7 volledig geautomatiseerd begeleid. Voor de eigenaar is Private Share de vlotste en meest aantrekkelijke weg naar de deelmarkt."