Fastned wil laadstations Shell tegenhouden (filmpje)

Fastned, de exploitant van snellaadstations voor elektrische voertuigen, sleept de staat voor de rechter omdat het ook Shell vergunning heeft gegeven om laadpunten bij haar bestaande pompstations neer te zetten.

Fastned heeft een concessie voor 200 laadpunten in Nederland waarvan er inmiddels ruim 60 zijn geïnstalleerd maar voelt nu opeens ook de hete adem van Shell in haar nek.

"Het is raar dat Shell zomaar stroom gaat verkopen op de vergunning die ze hebben om brandstof te verkopen," zei directeur Michiel Langezaal van Fastned tegen de NOS (zie onderstaand filmpje). Volgens een woordvoerster eist Fastned dat Shell de laadpunten weer weghaalt of in ieder geval onbruikbaar maakt. Het Nederlandse bedrijf is met snellaadpunten ook aanwezig in Duitsland en Groot-Brittannië terwijl Shell juist heeft aangekondigd ook in die landen actief te worden met laadpunten voor elektrische auto’s in het kader van de samenwerking met Ionity, de snellaadgroep van de Duitse autofabrikanten.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fastned wil laadstations Shell tegenhouden (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Fastned wil laadstations Shell tegenhouden (filmpje)

Fastned, de exploitant van snellaadstations voor elektrische voertuigen, sleept de staat voor de rechter omdat het ook Shell vergunning heeft gegeven om laadpunten bij haar bestaande pompstations neer te zetten.

Fastned heeft een concessie voor 200 laadpunten in Nederland waarvan er inmiddels ruim 60 zijn geïnstalleerd maar voelt nu opeens ook de hete adem van Shell in haar nek.

"Het is raar dat Shell zomaar stroom gaat verkopen op de vergunning die ze hebben om brandstof te verkopen," zei directeur Michiel Langezaal van Fastned tegen de NOS (zie onderstaand filmpje). Volgens een woordvoerster eist Fastned dat Shell de laadpunten weer weghaalt of in ieder geval onbruikbaar maakt. Het Nederlandse bedrijf is met snellaadpunten ook aanwezig in Duitsland en Groot-Brittannië terwijl Shell juist heeft aangekondigd ook in die landen actief te worden met laadpunten voor elektrische auto’s in het kader van de samenwerking met Ionity, de snellaadgroep van de Duitse autofabrikanten.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding