Argos tankstations naar de beurs

Varo Energy, eigenaar van de Argos tankstations, heeft aangekondigd naar de Amsterdamse beurs te komen. Varo wil daarmee meer naamsbekendheid verwerven, én aantrekkingskracht op zakenpartners en nieuwe medewerkers.

De komende beursgang is de tweede in korte tijd uit de autowereld want eerder kondigde de fabrikant van laadpalen Alfen eveneens een beursnotering aan die voor komende donderdag op de rol staat.

Varo heeft een groot aantal tankstations in zes landen in Noord-West Europa. Daarnaast is de onderneming ook elders ‘in de waardeketen van oliegerelateerde brandstoffen’ actief. Varo is de afgelopen jaren hard gegroeid. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen Vitol-dochter Varo en het Nederlandse Argos en heeft zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Sindsdien is het fusiebedrijf verder gegroeid door een reeks acquisities.

"Wij hebben geprofiteerd van het feit dat veel grote oliebedrijven bezig zijn tankstations af te stoten en sommige kleine familiebedrijven geen opvolging kunnen vinden in de eigen gelederen", zegt bestuursvoorzitter Roger Brown tegen het Financieel Dagblad. Varo wil de komende tijd op deze manier vooral doorgroeien in Duitsland. Varo heeft 1250 man personeel in dienst. De groep boekte vorig jaar een brutobedrijfsresultaat van 371 miljoen dollar op een omzet van 13,4 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Argos tankstations naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Argos tankstations naar de beurs

Varo Energy, eigenaar van de Argos tankstations, heeft aangekondigd naar de Amsterdamse beurs te komen. Varo wil daarmee meer naamsbekendheid verwerven, én aantrekkingskracht op zakenpartners en nieuwe medewerkers.

De komende beursgang is de tweede in korte tijd uit de autowereld want eerder kondigde de fabrikant van laadpalen Alfen eveneens een beursnotering aan die voor komende donderdag op de rol staat.

Varo heeft een groot aantal tankstations in zes landen in Noord-West Europa. Daarnaast is de onderneming ook elders ‘in de waardeketen van oliegerelateerde brandstoffen’ actief. Varo is de afgelopen jaren hard gegroeid. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen Vitol-dochter Varo en het Nederlandse Argos en heeft zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Sindsdien is het fusiebedrijf verder gegroeid door een reeks acquisities.

"Wij hebben geprofiteerd van het feit dat veel grote oliebedrijven bezig zijn tankstations af te stoten en sommige kleine familiebedrijven geen opvolging kunnen vinden in de eigen gelederen", zegt bestuursvoorzitter Roger Brown tegen het Financieel Dagblad. Varo wil de komende tijd op deze manier vooral doorgroeien in Duitsland. Varo heeft 1250 man personeel in dienst. De groep boekte vorig jaar een brutobedrijfsresultaat van 371 miljoen dollar op een omzet van 13,4 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding