Dat schrijft persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. Op de Amsterdamse beurs werd het bericht alvast voor zoete koek aangenomen want daar schoot de koers van TomTom dinsdag aan het eind van de dag meer dan 10 procent omhoog om woensdagochtend die winst weer grotendeels in te leveren. 

Strategische opties

De Nederlandse fabrikant van kaartmateriaal en navigatiekastjes, die in veel landen ongeacht het merk bekend staan als tomtom, heeft volgens Reuters Deutsche Bank ingeschakeld om verschillende strategische opties inclusief een verkoop van het hele bedrijf te onderzoeken. De bank heeft daarop al contact gehad met een aantal investeerders en andere belangstellenden. Een woordvoerder van TomTom wil niet reageren op geruchten. Een eventuele transactie moet in ieder geval op steun kunnen rekenen van oprichter en CEO Harold Goddijn en zijn drie mede-oprichters die samen nog altijd 45 procent van de aandelen in handen hebben. TomTom haalde vorig jaar een omzet van 903 miljoen euro maar dat zal door de voortdurend dalende verkoop van navigatiekastjes en ook sporthorloges dit jaar een stuk lager uitkomen.