Duizend banen weg bij VDL Nedcar

Bij de autofabriek van VDL Nedcar in het Limburgse Born verdwijnen nog dit jaar duizend banen. Volgend jaar staan er mogelijk nog meer van de huidige 7.000 banen op de tocht. Dat komt doordat BMW de aantallen in Born bestelde auto’s drastisch heeft teruggedraaid.

Volgens bronnen wil BMW volgend jaar 40.000 tot 60.000 eerder bestelde auto’s niet meer hebben. Dit jaar worden er nog rond de 220.000 auto’s in Born gebouwd zodat een kwart van de productie weg zou vallen.

Het Duitse autobedrijf heeft te kampen met een dalende of in ieder geval stagnerende vraag. De steeds heviger handelsoorlog tussen de VS en China speelt daarbij een belangrijke rol. Vorige week moest BMW nog een winstwaarschuwing afgeven.

Maar BMW is ook niet erg te spreken over het feit dat VDL Nedcar grote achterstanden in de productie heeft opgelopen door stakingen, vakanties en andere problemen. De bonden hebben de berichten van De Limburger nog niet bevestigd en ook VDL Nedcar geeft weinig informatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ach zo gaat het altijd in Born. Eerst geld verdienen dan order kwijt massa ontslagen en de belastingbetaler kan er weer voor opdraaien. Sluit die meuk voor goed.

Geplaatst door: Jerry op

Dat zat er toch in als je gaat staken en je kan dan niet genoeg produceren dan zie je de gevolgen er van
Dan eerst die mensen er uit die moesten staken
Jerry die mensen hebben dat aan hun zelf te danken, want VDL heeft ze ook aan werk geholpen bij de overgang en dan ga je niet als dank STAKEN maar dat is nou de vakbond FNV
En dit is het resultaat DOm Dom

Geplaatst door: Eddy Weustink op
Duizend banen weg bij VDL Nedcar - Automobielmanagement.nl

Duizend banen weg bij VDL Nedcar

Bij de autofabriek van VDL Nedcar in het Limburgse Born verdwijnen nog dit jaar duizend banen. Volgend jaar staan er mogelijk nog meer van de huidige 7.000 banen op de tocht. Dat komt doordat BMW de aantallen in Born bestelde auto’s drastisch heeft teruggedraaid.

Volgens bronnen wil BMW volgend jaar 40.000 tot 60.000 eerder bestelde auto’s niet meer hebben. Dit jaar worden er nog rond de 220.000 auto’s in Born gebouwd zodat een kwart van de productie weg zou vallen.

Het Duitse autobedrijf heeft te kampen met een dalende of in ieder geval stagnerende vraag. De steeds heviger handelsoorlog tussen de VS en China speelt daarbij een belangrijke rol. Vorige week moest BMW nog een winstwaarschuwing afgeven.

Maar BMW is ook niet erg te spreken over het feit dat VDL Nedcar grote achterstanden in de productie heeft opgelopen door stakingen, vakanties en andere problemen. De bonden hebben de berichten van De Limburger nog niet bevestigd en ook VDL Nedcar geeft weinig informatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ach zo gaat het altijd in Born. Eerst geld verdienen dan order kwijt massa ontslagen en de belastingbetaler kan er weer voor opdraaien. Sluit die meuk voor goed.

Geplaatst door: Jerry op

Dat zat er toch in als je gaat staken en je kan dan niet genoeg produceren dan zie je de gevolgen er van
Dan eerst die mensen er uit die moesten staken
Jerry die mensen hebben dat aan hun zelf te danken, want VDL heeft ze ook aan werk geholpen bij de overgang en dan ga je niet als dank STAKEN maar dat is nou de vakbond FNV
En dit is het resultaat DOm Dom

Geplaatst door: Eddy Weustink op