De mars zal plaatsvinden op donderdag 1 november in Koog aan de Zaan. Ook leggen ze die dag voor 24 uur hun werk neer. Het zal de derde keer zijn dat metaalwerkers uit deze regio meedoen aan de lange reeks van stakingen.

Deze week vonden al meer stakingen plaats in de rest van Nederland, zoals bij TN in Veenendaal waar de medewerkers staken vanaf zondagavond 28 oktober tot dinsdagavond 30 oktober en diverse metaalbedrijven rond Hoogezand die voor het eerst meestaakten op maandag 29 oktober. 

Route langs de Zaan

De mars zal starten in het Koogerpark in Koog aan de Zaan. Er zal gelopen worden tot halverwege de Julianabrug ter hoogte van de Zaanse schans, waarna er verder gegaan zal worden via de Willem Dreeslaan via Karl Marxstraat via de Bleeke Dood molen terug naar het Koogerpark. Deelnemende bedrijven zijn o.a. Royal Duyvis Wiener uit Koog aan de Zaan, Microtechniek uit Beverwijk en VSH Fittings uit Hilversum.

De cao Metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in de grootmetaal, diverse VDL-bedrijven, Stork, ASML, Fokker, DAF, Siemens, Scania en Ardagh. De vakbonden eisen een toekomstbestendige en eerlijke cao Metalektro, met onder andere een jaarlijkse loonstijging van 3,5%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding