FME heeft de politie ingeschakeld vanwege de ‘bedreigende situatie’. Zo zouden vakbondsleden dreigende taal hebben gebruikt om zo toegang tot het FME-kantoor te krijgen. 

Gesprek en excuses

In een verklaring laat FME weten dat ze de vakbondsleden te woord hebben gestaan, waarna ze met een aantal leden in gesprek zijn gegaan. Beide partijen hebben aangegeven zo snel mogelijk een goede cao op tafel te willen hebben. Tijdens het gesprek hebben de vakbondsleden hun excuses aangeboden voor de intimiderende manier waarop ze het pand zijn binnengedrongen.

Het conflict tussen de bonden en FME loopt al maanden. Tienduizenden metaalwerkers staakten de afgelopen tijd al meerdere malen voor een beter cao. Begin november liepen de onderhandelingen nog op niets uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding