Principe-akkoord cao Metalektro 2018-2020

Er is een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao Metalektro voor de periode van 1 juni 2018 tot 1 december 2020. Meer dan 11 maanden heeft het geduurd om tot een resultaat te komen waar zowel de werkgevers (FME) als werknemers (de vakbonden) tevreden mee zijn. Het principeakkoord moet nog wel ter instemming aan de leden van de bonden en werkgevers worden voorgelegd.

Cao metalektro definitief na instemming leden

De FME heeft op 1 februari een principeakkoord ondertekend voor de cao Metalektro (grootmetaal) met de vakbonden en FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2. Tijdens de looptijd worden de lonen verhoogd met 3,5 procent per 1 februari, met 58 euro bruto per 1 augustus en 116 euro op 1 januari 2020. Deze loonsverhogingen zijn zeker, werkgevers kunnen er niet zomaar van afwijken.

Uitzendkrachten

Ook gelden de verhogingen voor uitzendkrachten. Daarnaast komt er een generatiepact, waardoor oudere werknemers de gelegenheid krijgen om minder te werken en gezond hun pensioen te halen en tegelijkertijd krijgen jongeren daardoor de kans op vast werk. De afgesproken loonsverhoging komt neer op 8,14 procent over de looptijd van de cao. Dat is 3,26 procent per 12 maanden. Ook is afgesproken om 3.000 flexcontracten om te zetten naar vaste contracten.

De cao metalektro heeft een looptijd van 1 juni 2018 tot 1 december 2020 en geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal, zoals Fokker, ASML, DAF, Siemens, Scania, Thales en Damen Shipyard.

Principe-akkoord cao Metalektro 2018-2020 - Automobielmanagement.nl

Principe-akkoord cao Metalektro 2018-2020

Er is een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao Metalektro voor de periode van 1 juni 2018 tot 1 december 2020. Meer dan 11 maanden heeft het geduurd om tot een resultaat te komen waar zowel de werkgevers (FME) als werknemers (de vakbonden) tevreden mee zijn. Het principeakkoord moet nog wel ter instemming aan de leden van de bonden en werkgevers worden voorgelegd.

Cao metalektro definitief na instemming leden

De FME heeft op 1 februari een principeakkoord ondertekend voor de cao Metalektro (grootmetaal) met de vakbonden en FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2. Tijdens de looptijd worden de lonen verhoogd met 3,5 procent per 1 februari, met 58 euro bruto per 1 augustus en 116 euro op 1 januari 2020. Deze loonsverhogingen zijn zeker, werkgevers kunnen er niet zomaar van afwijken.

Uitzendkrachten

Ook gelden de verhogingen voor uitzendkrachten. Daarnaast komt er een generatiepact, waardoor oudere werknemers de gelegenheid krijgen om minder te werken en gezond hun pensioen te halen en tegelijkertijd krijgen jongeren daardoor de kans op vast werk. De afgesproken loonsverhoging komt neer op 8,14 procent over de looptijd van de cao. Dat is 3,26 procent per 12 maanden. Ook is afgesproken om 3.000 flexcontracten om te zetten naar vaste contracten.

De cao metalektro heeft een looptijd van 1 juni 2018 tot 1 december 2020 en geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal, zoals Fokker, ASML, DAF, Siemens, Scania, Thales en Damen Shipyard.