LeasePlan wil van occasionbedrijf CarNext af

De eigenaren van LeasePlan willen van het occasionbedrijf CarNext af. Aan het handelsbedrijf in tweedehands leasewagens, dat momenteel in hoog tempo nieuwe showrooms uit de grond stampt, zou een prijskaartje hangen van tussen de één en 2,5 miljard euro.

Dat meldt het Financieel Dagblad op basis van anonieme bronnen bij banken en financiële instellingen. LeasePlan, dat eigendom is van enkele investeringsmaatschappijen, wil niet op de berichten reageren. Vorig jaar blies LeasePlan op het laatste moment een beursgang af, waarbij CarNext volgens het FD al werd gepresenteerd als kroonjuweel. Door die tak nu te verkopen zouden de eigenaren toch nog een deel van hun beleggingen te gelde kunnen maken.

LeasePlan heeft CarNext juist opgezet om de handel in tweedehands auto’s te omzeilen en zo zelf de – hoge – marges daarop te innen. De occasiontak telt inmiddels 32 showrooms in 22 landen waar in het derde kwartaal van vorig jaar bijna 65.000 auto’s werden verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] Over de toekomst van CarNext is nog geen knoop doorgehakt. In de tussentijd blijft LeasePlan investeren in het platform met als doel het belangrijkste aan- en verkoopplatform in Europa voor gebruikte auto’s te creëren. Het onderdeel wordt zo veel mogelijk als losse bedrijfstak neergezet. De verkopen via het platform aan consumenten stegen met ruim een derde. […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Investeringen LeasePlan nemen hap uit winst op
LeasePlan wil van occasionbedrijf CarNext af - Automobielmanagement.nl

LeasePlan wil van occasionbedrijf CarNext af

De eigenaren van LeasePlan willen van het occasionbedrijf CarNext af. Aan het handelsbedrijf in tweedehands leasewagens, dat momenteel in hoog tempo nieuwe showrooms uit de grond stampt, zou een prijskaartje hangen van tussen de één en 2,5 miljard euro.

Dat meldt het Financieel Dagblad op basis van anonieme bronnen bij banken en financiële instellingen. LeasePlan, dat eigendom is van enkele investeringsmaatschappijen, wil niet op de berichten reageren. Vorig jaar blies LeasePlan op het laatste moment een beursgang af, waarbij CarNext volgens het FD al werd gepresenteerd als kroonjuweel. Door die tak nu te verkopen zouden de eigenaren toch nog een deel van hun beleggingen te gelde kunnen maken.

LeasePlan heeft CarNext juist opgezet om de handel in tweedehands auto’s te omzeilen en zo zelf de – hoge – marges daarop te innen. De occasiontak telt inmiddels 32 showrooms in 22 landen waar in het derde kwartaal van vorig jaar bijna 65.000 auto’s werden verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] Over de toekomst van CarNext is nog geen knoop doorgehakt. In de tussentijd blijft LeasePlan investeren in het platform met als doel het belangrijkste aan- en verkoopplatform in Europa voor gebruikte auto’s te creëren. Het onderdeel wordt zo veel mogelijk als losse bedrijfstak neergezet. De verkopen via het platform aan consumenten stegen met ruim een derde. […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Investeringen LeasePlan nemen hap uit winst op