James sloot hiervoor een overeenkomst met Moobi op de AutoProf vakbeurs in Gorinchem. Het Moobi concept is ontwikkeld door Sergoyne Diagnostics, die al jaren actief is met training en diagnose apparatuur in de wereld van de universele garages in Nederland en België. Het concept biedt elektrische mobiliteits- en connectiviteitsdiensten, tot voor kort voornamelijk op de Belgische markt maar nu wordt het Europees uitgerold. Daarnaast is elk Moobi Center uitgerust met een werkplaats en monteurs die beschikken over de juiste diploma’s, certificaten en materialen om op een verantwoorde wijze aan elektrische voertuigen te werken.

Denis van Altena, directeur JAMES Autoservice Nederland, zegt zich al een tijd breder aan het oriënteren te zijn op het gebied van mobiliteit. Zo biedt het bedrijf sinds afgelopen zomer private lease aan, gezamenlijk met LeasePlan. Eerder had Van Altena in een interview met TrendsinAutoleasing geroepen de Airbnb van de onderhoudsmarkt te willen worden. “We willen onze leden voorbereiden op de toekomst van mobiliteit. Door alle vestigingen aan te sluiten als Moobi Center bereiken we snel een aantal belangrijke zaken die nodig zijn voor die toekomstige uitdagingen. Moobi gaat niet alleen onze mensen trainen rondom de nieuwe vraagstukken op het gebied van mobiliteit, maar het zorgt ook dat we de juiste producten en diensten kunnen aanbieden.”

Moobi is een merk van LKQ Belgium en opgericht in januari 2018 met de ACES visie. Hierbij gaat Moobi uit van een toekomst van Autonomous, Connected, Electrified&Shared mobility. Alle producten en diensten die door Moobi in de markt worden gezet berusten op deze vier pijlers. De Moobi Centers leveren onafhankelijke en eerlijke informatie, en producten over elektrische rijden en andere vormen van mobiliteit. Moobi staat de garage-ondernemer ook bij in de verkoop, service en onderhoud van PHEV en EV voertuigen. Een belangrijk gegeven hierin is dat Moobi Centers merkonafhankelijk en neutraal opereren.