Gewipte directeuren LeasePlan krijgen pak geld mee

De vorig jaar november door LeasePlan met onmiddellijke ingang weggestuurde CFO Gijsbert de Zoeten en operationeel directeur Marco van Kalleveen hebben ruim een miljoen aan ontslagvergoeding per man meegekregen.

Uit het eind vorige week gepubliceerde jaarverslag van het leasebedrijf blijkt dat er in totaal 2,38 miljoen aan het tweetal is uitbetaald maar daar zijn de salarissen dan wel bij inbegrepen. Bovendien is duidelijk dat de twee directeuren niet vrijwillig zijn opgestapt. Bij de publicatie van het jaarverslag heeft LeasePlan ook de eerdere berichten bevestigd dat CarNext.com, dat de uit leasecontracten komende occasions verkoopt, in de etalage staat.

‘’LeasePlan kondigt aan te kijken naar strategische alternatieven voor CarNext.com. Dat onderzoek bevindt zich in een vroeg stadium en er zijn nog geen besluiten genomen.’’ CarNext.com verkocht vorig jaar rond de 50.000 auto’s, dat was 65 procent meer dan in 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Gewipte directeuren LeasePlan krijgen pak geld mee - Automobielmanagement.nl

Gewipte directeuren LeasePlan krijgen pak geld mee

De vorig jaar november door LeasePlan met onmiddellijke ingang weggestuurde CFO Gijsbert de Zoeten en operationeel directeur Marco van Kalleveen hebben ruim een miljoen aan ontslagvergoeding per man meegekregen.

Uit het eind vorige week gepubliceerde jaarverslag van het leasebedrijf blijkt dat er in totaal 2,38 miljoen aan het tweetal is uitbetaald maar daar zijn de salarissen dan wel bij inbegrepen. Bovendien is duidelijk dat de twee directeuren niet vrijwillig zijn opgestapt. Bij de publicatie van het jaarverslag heeft LeasePlan ook de eerdere berichten bevestigd dat CarNext.com, dat de uit leasecontracten komende occasions verkoopt, in de etalage staat.

‘’LeasePlan kondigt aan te kijken naar strategische alternatieven voor CarNext.com. Dat onderzoek bevindt zich in een vroeg stadium en er zijn nog geen besluiten genomen.’’ CarNext.com verkocht vorig jaar rond de 50.000 auto’s, dat was 65 procent meer dan in 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding