Die daling is grotendeels te wijten aan slechtere resultaten bij de beleggingen die met 100.000 euro negatief 13,7 miljoen euro lager uitkwamen dan in 2017. Verder is Bovemij 7,5 miljoen kwijt geweest aan buitengewone pensioenuitgaven.

Rendement

Bovemij kreeg in 2018 375,6 miljoen aan bruto premie binnen, 1,8 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Het netto schadepercentage verslechterde van 68 naar 69,2 procent. De onderneming meldt daarbij dat het rendement op wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen (WAM) al jaren onder druk staat door de toenemende kosten voor letselschade. Het schadepercentage op casco-verzekeringen die vaak samen met de WAM-polis worden verkocht, verbeterde echter flink van 59,4 naar 54,8 procent. Bovendien zag Bovemij ook het rendement op fietsverzekeringen hoger uitkomen.

Compliance

Bovemij geeft in het jaarbericht ook de stand van zaken bij de in maart geconstateerde problemen rond de complianceregels. “Vooruitlopend op de definitieve uitkomst van het door de Raad van Commissarissen ingestelde onderzoek, zijn versneld de nodige maatregelen genomen, waaronder invoering van nog striktere interne procedures en verscherpt toezicht ten behoeve van compliance, integriteit en beheersing van risico’s.’’ Verder verwacht Bovemij voor 2019 een stijging van de omzet uit bedrijfsmatige en consumentenverzekeringen. Dit jaar wordt in nauwe samenwerking met Bovag ook vol ingezet op de verdere uitbouw van de portalenstrategie via de branchewinkels viaBOVAG.nl en mijnOndernemersportaal.nl.

“Deze twee portalen, in combinatie met het verzekerings-, data- en financieringsbedrijf, bieden Bovemij en de branche een unieke kans voor verdere groei en rendement,’’ laat het bedrijf weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding