De exploitant van laadpunten voor elektrische auto’s maakt daarmee een erg grillig debuut op de beurs. Fastned werd vrijdag gelanceerd met een koers van 10 euro wat nog op de dag van de introductie ruim vervijfvoudigde naar 53 euro. Inmiddels is daar dus weer de helft van af hoewel de huidige koers nog wel 2,5 keer boven de introductieprijs ligt. 

De Vereniging van Effectenbezitters heeft inmiddels vraagtekens gezet bij het opmerkelijke koersverloop. VEB heeft Euronext per brief gevraagd of de regels rond verhandelbaarheid van aandelen in acht zijn genomen. ‘’Onder beleggers was de belangstelling voor de aandelen Fastned niet al te groot. De beursgang werd met een week uitgesteld en plannen om miljoenen euro’s extra kapitaal op te halen door de uitgifte van nieuwe aandelen werd te elfder ure afgeblazen. Een van de redenen voor de koersexplosie van Fastned bij het debuut op de beurs is de schaarste aan vrij verhandelbare (certificaten) van aandelen. Ruim tachtig procent van de certificaten is onder controle van Fastned-oprichter Lubbers en CEO Langezaal. Zij hebben eerder aangegeven hun stukken vast te houden,’’ schrijft de VEB. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding