De schadeclaims betreffen kosten die gemaakt zijn als alternatief voor autorijden. Dit meldt RTL Nieuws. De gedupeerden moesten extra kosten maken om zich toch te kunnen verplaatsen, bijvoorbeeld voor een taxi of openbaar vervoer. Begin april was er sprake van 139 schadeclaims maar dat is inmiddels opgelopen tot boven de 450.

“Het aantal mensen dat een gezondheidsverklaring indient, groeit al jaren als gevolg van een groeiende vraag naar examens en een stijging van het aantal 75-plussers dat aan het verkeer wil blijven deelnemen,” zegt het CBR in een verklaring. “Daarbij zien we een stijging in het aantal dossiers dat medisch nader beoordeeld moet worden, omdat ouderen vaker een medische beoordeling nodig hebben. In 2017 groeide het aantal Gezondheidsverklaringen met 3%, in 2018 met 6% naar in totaal 637.000 en ook in 2019 verwachten wij op basis van bovenstaande een groei van 4% naar circa 665.000.” Alleen al in juni kwamen ongeveer 56.000 gezondheidsverklaringen binnen, daarvan moeten er 33.000 worden beoordeeld. De overige verklaringen hebben geen verdere medische beoordeling nodig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding