Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek. Ontwikkelingen als technologische veranderingen, hogere kwaliteitseisen en overcapaciteit zijn daarvoor verantwoordelijk.

De toezichthouder onderzocht de markt naar aanleiding van een motie in de Tweede Kamer. De marktwaakhond ziet echter genoeg andere grote partijen als leasemaatschappijen en vlootbeheerders in de markt, waardoor de verzekeraars het evenwicht daarop niet verstoren. Ook consumenten beïnvloeden de prijzen op gewone wijze.

De ontwikkelingen in de markt zullen er volgens de ACM wel voor zorgen dat de lucht voorlopig nog niet opklaart voor kleine schadeherstelbedrijven. Zij krijgen het nog moeilijker de komende tijd, verwacht de ACM.

De studie van ACM is hier in te zien.

De reactie van Focwa op de studie is hier te lezen.