CarGarantie bekleedt tweede positie onder Europese garantieverzekeraars

De Europese markt voor voertuiggaranties is sterk versnipperd. Toch zijn er onder de vele aanbieders enkele uitschieters. Marktonderzoeker Finaccord nam de situatie onder de loep en maakte een top 10 van de garantieaanbieders.

CarGarantie bekleedt tweede positie onder Europese garantieverzekeraars

Finaccord boog zich in juli 2019 over de aanbieders van verlengde garanties voor nieuwe en tweedehandswagens die in 2018 binnen Europa actief waren. Binnen het globale Europese klassement bekleedt CarGarantie de tweede plaats. Volgens de studie heeft alleen de VW-groep een nog groter marktaandeel. De aanbieders uit de top 10 verdelen nagenoeg 75 procent van de markt onder elkaar. Volgens CarGarantie is de hoge notering het resultaat van ‘engagement dat zich tot aan de buitengrens van Europa uitstrekt’. Ofwel, het bedrijf is een van de weinige aanbieders die in haast alle onderzochte landen actief is.

Dat deze markt nog perspectief biedt, lijdt geen twijfel. Nog volgens het onderzoek groeiden de premies in heel Europa de afgelopen vijf jaar met haast 800 miljoen euro, van 2,22 miljard euro in 2014 tot 3,05 miljard euro in 2018, goed voor een jaarlijks groeipercentage van 8,3 procent.

CarGarantie bekleedt tweede positie onder Europese garantieverzekeraars - Automobielmanagement.nl

CarGarantie bekleedt tweede positie onder Europese garantieverzekeraars

De Europese markt voor voertuiggaranties is sterk versnipperd. Toch zijn er onder de vele aanbieders enkele uitschieters. Marktonderzoeker Finaccord nam de situatie onder de loep en maakte een top 10 van de garantieaanbieders.

CarGarantie bekleedt tweede positie onder Europese garantieverzekeraars

Finaccord boog zich in juli 2019 over de aanbieders van verlengde garanties voor nieuwe en tweedehandswagens die in 2018 binnen Europa actief waren. Binnen het globale Europese klassement bekleedt CarGarantie de tweede plaats. Volgens de studie heeft alleen de VW-groep een nog groter marktaandeel. De aanbieders uit de top 10 verdelen nagenoeg 75 procent van de markt onder elkaar. Volgens CarGarantie is de hoge notering het resultaat van ‘engagement dat zich tot aan de buitengrens van Europa uitstrekt’. Ofwel, het bedrijf is een van de weinige aanbieders die in haast alle onderzochte landen actief is.

Dat deze markt nog perspectief biedt, lijdt geen twijfel. Nog volgens het onderzoek groeiden de premies in heel Europa de afgelopen vijf jaar met haast 800 miljoen euro, van 2,22 miljard euro in 2014 tot 3,05 miljard euro in 2018, goed voor een jaarlijks groeipercentage van 8,3 procent.