Fakkert, met destijds vestigingen in Zwaag, Schagen, Hoorn en Zaandam, ging over de kop na een hoog opgelopen conflict met importeur Hyundai over het merkrecht. Door de dubbele administratie kreeg Fakkert van ABN Amro een veel hoger krediet dan waar het normaal gesproken recht op zou hebben, somt het Noordhollands Dagblad op. ABN Amro heeft aangekondigd de bestuurders van het autobedrijf aansprakelijk te gaan stellen voor de grote financiële schade die de bank heeft geleden.

Toen ABN Amro een paar weken voor het faillissement de voorraad auto’s in kaart bracht kwam de fraude aan het licht, vertelt curator S. Hossaini aan het NHD. Hij zegt dan ook dat de betalingen en het faillissement een ‘paulianeus karakter’ hebben. Dat houdt in dat vlak voor dat het faillissement wordt uitgesproken er nog snel even een aantal betalingen worden gedaan die niet gedaan hadden mogen worden. De curator heeft daarom op deze betalingen beslag gelegd.