Gesjoemel bij failliete autobedrijf Fakkert

Bij het failliet verklaarde Noord-Hollandse autobedrijf Fakkert heeft de curator een reeks administratieve wanpraktijken vastgesteld. Zo blijken de gegevens over het wagenpark niet overeen te komen met de informatie die de bank heeft gekregen en is een dubbele administratie gevonden waarop auto’s voorkomen die niet van Fakkert waren. Die auto’s waren niet door huisbankier ABN gefinancierd maar door andere partijen.

Fakkert, met destijds vestigingen in Zwaag, Schagen, Hoorn en Zaandam, ging over de kop na een hoog opgelopen conflict met importeur Hyundai over het merkrecht. Door de dubbele administratie kreeg Fakkert van ABN Amro een veel hoger krediet dan waar het normaal gesproken recht op zou hebben, somt het Noordhollands Dagblad op. ABN Amro heeft aangekondigd de bestuurders van het autobedrijf aansprakelijk te gaan stellen voor de grote financiële schade die de bank heeft geleden.

Toen ABN Amro een paar weken voor het faillissement de voorraad auto’s in kaart bracht kwam de fraude aan het licht, vertelt curator S. Hossaini aan het NHD. Hij zegt dan ook dat de betalingen en het faillissement een ‘paulianeus karakter’ hebben. Dat houdt in dat vlak voor dat het faillissement wordt uitgesproken er nog snel even een aantal betalingen worden gedaan die niet gedaan hadden mogen worden. De curator heeft daarom op deze betalingen beslag gelegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Gesjoemel bij failliete autobedrijf Fakkert - Automobielmanagement.nl

Gesjoemel bij failliete autobedrijf Fakkert

Bij het failliet verklaarde Noord-Hollandse autobedrijf Fakkert heeft de curator een reeks administratieve wanpraktijken vastgesteld. Zo blijken de gegevens over het wagenpark niet overeen te komen met de informatie die de bank heeft gekregen en is een dubbele administratie gevonden waarop auto’s voorkomen die niet van Fakkert waren. Die auto’s waren niet door huisbankier ABN gefinancierd maar door andere partijen.

Fakkert, met destijds vestigingen in Zwaag, Schagen, Hoorn en Zaandam, ging over de kop na een hoog opgelopen conflict met importeur Hyundai over het merkrecht. Door de dubbele administratie kreeg Fakkert van ABN Amro een veel hoger krediet dan waar het normaal gesproken recht op zou hebben, somt het Noordhollands Dagblad op. ABN Amro heeft aangekondigd de bestuurders van het autobedrijf aansprakelijk te gaan stellen voor de grote financiële schade die de bank heeft geleden.

Toen ABN Amro een paar weken voor het faillissement de voorraad auto’s in kaart bracht kwam de fraude aan het licht, vertelt curator S. Hossaini aan het NHD. Hij zegt dan ook dat de betalingen en het faillissement een ‘paulianeus karakter’ hebben. Dat houdt in dat vlak voor dat het faillissement wordt uitgesproken er nog snel even een aantal betalingen worden gedaan die niet gedaan hadden mogen worden. De curator heeft daarom op deze betalingen beslag gelegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding