Hyundai NL heeft geen leverprobleem door coronavirus

Hyundai heeft in Nederland tot nu toe geen leverproblemen vanwege het coronavirus. De in Nederland verkochte auto’s komen uit fabrieken in Tsjechië of Turkije, deelt woordvoerder Mike Belinfante van Hyundai Nederland desgevraagd mee.

Hyundai heeft aan de andere kant van de wereld, in Australië, wel gewaarschuwd dat bestelde auto’s veel later of voorlopig helemaal niet geleverd kunnen worden. Dat komt doordat de productie stil ligt vanwege een gebrek aan uit China afkomstige onderdelen door de uitbraken van het coronavirus. Hyundai en Kia hebben bovendien in thuisland Zuid-Korea ook te kampen met de gevolgen van het virus. Een toenemend aantal werknemers kiest vanwege een zich uitbreidende uitbraak daarvoor ‘zelf quarantaine’, met andere woorden ze blijven liever even thuis dan naar de fabriek te komen.

Down under

De autofabrikant heeft dealers in Australië aangeraden de klanten te informeren dat zeker de helft van de modellen vertraging zullen ondervinden. “Hyundai heeft de productie teruggedraaid tot minder dan de helft van wat er normaal in ons land wordt verkocht,” staat in de brief. Dat tikt flink aan want Hyundai is down-under het derde automerk na Toyota en Mazda. Eerder werd gemeld dat de automarkt in China zelf nagenoeg is ingestort omdat potentiële kopers niet meer naar de showroom komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hyundai NL heeft geen leverprobleem door coronavirus - Automobielmanagement.nl

Hyundai NL heeft geen leverprobleem door coronavirus

Hyundai heeft in Nederland tot nu toe geen leverproblemen vanwege het coronavirus. De in Nederland verkochte auto’s komen uit fabrieken in Tsjechië of Turkije, deelt woordvoerder Mike Belinfante van Hyundai Nederland desgevraagd mee.

Hyundai heeft aan de andere kant van de wereld, in Australië, wel gewaarschuwd dat bestelde auto’s veel later of voorlopig helemaal niet geleverd kunnen worden. Dat komt doordat de productie stil ligt vanwege een gebrek aan uit China afkomstige onderdelen door de uitbraken van het coronavirus. Hyundai en Kia hebben bovendien in thuisland Zuid-Korea ook te kampen met de gevolgen van het virus. Een toenemend aantal werknemers kiest vanwege een zich uitbreidende uitbraak daarvoor ‘zelf quarantaine’, met andere woorden ze blijven liever even thuis dan naar de fabriek te komen.

Down under

De autofabrikant heeft dealers in Australië aangeraden de klanten te informeren dat zeker de helft van de modellen vertraging zullen ondervinden. “Hyundai heeft de productie teruggedraaid tot minder dan de helft van wat er normaal in ons land wordt verkocht,” staat in de brief. Dat tikt flink aan want Hyundai is down-under het derde automerk na Toyota en Mazda. Eerder werd gemeld dat de automarkt in China zelf nagenoeg is ingestort omdat potentiële kopers niet meer naar de showroom komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding