Daling autoverkoop door coronavirus

De verkoop van nieuwe auto’s in Nederland zal door het coronavirus dit jaar verder teruglopen dan geraamd.

Daling autoverkoop door coronavirus

Dat zegt het ING Economisch Bureau in De Nationale Autoshow. Het ING Economisch Bureau ging begin dit jaar nog uit van een afname van de autoverkoop met vier procent naar 430.000 nieuwe auto’s. Maar het coronavirus zorgt volgens Rico Luman, sectoreconoom automotive, voor een nieuwe situatie. ‘Ik denk dat het wel wat lager wordt en dat we richting de 400.000 gaan’, zegt hij op BNR. Dat betekent een daling van tien procent in vergelijking met vorig jaar.

Vertrouwen

De verdere daling van de autoverkoop wijt Luman aan het consumentenvertrouwen dat afneemt. ‘Er is een relatie tussen autoverkoop en het consumentenvertrouwen. Een auto is nou eenmaal een luxeproduct en je kunt de koop uitstellen. Daar is gewoon minder aandacht voor nu’, zegt hij.

Daling autoverkoop door coronavirus - Automobielmanagement.nl

Daling autoverkoop door coronavirus

De verkoop van nieuwe auto’s in Nederland zal door het coronavirus dit jaar verder teruglopen dan geraamd.

Daling autoverkoop door coronavirus

Dat zegt het ING Economisch Bureau in De Nationale Autoshow. Het ING Economisch Bureau ging begin dit jaar nog uit van een afname van de autoverkoop met vier procent naar 430.000 nieuwe auto’s. Maar het coronavirus zorgt volgens Rico Luman, sectoreconoom automotive, voor een nieuwe situatie. ‘Ik denk dat het wel wat lager wordt en dat we richting de 400.000 gaan’, zegt hij op BNR. Dat betekent een daling van tien procent in vergelijking met vorig jaar.

Vertrouwen

De verdere daling van de autoverkoop wijt Luman aan het consumentenvertrouwen dat afneemt. ‘Er is een relatie tussen autoverkoop en het consumentenvertrouwen. Een auto is nou eenmaal een luxeproduct en je kunt de koop uitstellen. Daar is gewoon minder aandacht voor nu’, zegt hij.